изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:34 EET
ПРОВЕРКА Е РАЗКРИЛА КРУПНИ НАРУШЕНИЯ В ЗЕМЕДЕЛСКАТА ДИРЕКЦИЯ    
НовиниНеправомерно са се ползвали 50 000 декара или една четвърт от държавните ниви в областта. С цел избягване на подобни нарушения се разработва нова стратегия за държавния поземлен фонд

Земеделското министерство е подготвило дългосрочна стратегия за управление на Държавния поземлен фонд, която е била представена от зам.-министър Преслав Борисов, съобщиха от МЗХ. Той има за цел да бъдат създадени ясни правила за администриране на земите от държавния поземлен фонд, методики за отдаване, ползване и заплащане, прозрачност при управлението и  ефективен контрол от страна на държавата, за да бъдат прекратени злоупотребите и корупционните практики. Стратегията е базирана на анализи и заключения от доклади на Сметната палата за състоянието на земите от фонда и управлението им от 2005 до 2007 година, на проверка на Инспектората и Главна дирекция „Земеделие, гори и поземлени отношения” на МЗХ. Заключенията са, че поради липсата на единна стратегия за управлението на ДПФ, от общо 2 877 261 дка не се обработват или се обработват незаконно 1 324 252 дка (57%). Продължава раздробяването на имотите и средният размер намалява във всички области, без изключение, от 22,7 дка през 2003 година на 17,9 дка през 2008 година.  Трайно изоставените земеделски земи от ДПФ са 29% - почти една трета.
Проверка на Инспектората на Министерството на земеделието и храните в края на миналата и началото на тази година е открила неправомерно ползване на земи от държавния поземлен фонд в Добричка област - 50 000 дка (1/4 от територията на областта). За 2006/7 г. от списъците на земи за отдаване под наем и аренда с писмо от МЗХ неправомерно са изключени 16 000 дка. За 2007 г. МЗХ разпорежда да бъдат изключени още 15 000 дка от тръжните процедури. За 2008/9 г. земи в размер на 34 000 дка свободни имоти от ДПФ не са били включени в тръжна сесия. За 2009/10 г., въпреки съгласие на МЗХ, ОДЗ “Добрич” не е провела процедурите за отдаване под наем и аренда на 40 000 дка свободни земеделски земи. Одитът на Сметната палата е установил тежки административни и финансови нарушения, сключвани са незаконни споразумения за ползване и отдаване под наем на земи от Държавния поземлен фонд.
 


Сходни връзки

ПРОВЕРКА Е РАЗКРИЛА КРУПНИ НАРУШЕНИЯ В ЗЕМЕДЕЛСКАТА ДИРЕКЦИЯ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПРОВЕРКА Е РАЗКРИЛА КРУПНИ НАРУШЕНИЯ В ЗЕМЕДЕЛСКАТА ДИРЕКЦИЯ
Автор: Anonymous да 2010-03-02 @ 13:43 EET
така и така сте тръгнали да проверявате ами проверете ахмедчо и костов колко земя имат в ДОБРИЧКО 100 %СЪМ СИГУРЕН   ЧЕ МНОГО ХОРА ОСТАНАХА ИЗЛЪГАНИ ЗА ИСТИНСКИ ДЕКАРИ И МЕСТОНАХОЖДЕНИЯ НА НИВИТЕ КОИТО БАЩИ И ДЕДИ НЕ СА ЖИВИ ЗА ДА ДОКАЖАТ И ТАМ ТАКИВА ИГРИ СЕ РАЗИГРАХА  И ЗАЩО ТРЯБВАШЕ ПЪРВО ДА СЕ ПОЧНЕ С ПРИВАТИЗАЦИЯ  И ДА СЕ ИЗТРИЯТ ТОЛКОВА ПЕЧЕЛИВШИ ПРЕДПРИЯТИЯ КОИТО ИМАШЕ НАВРЕМЕТО В ДОБРИЧ  ПРЕДПРИЯТИЯ КОИТО БЯХА ЕДИНСТЕНИТЕ НА БАЛКАНИТЕ !  И КАК МОЖЕ  НАВРЕМЕТО ДЯДО МИ С ТЕЗИ НИВИ ДА Е ИЗХРАНВАЛ ГОЛЯМАТА СИ ЧЕЛЯД И В ЕДИН МОМЕНТ НИВИТЕ ДА СА 9 КАТЕГОРИЯ   А НАЛИ ТЕЗИ НИВИ СА БИЛИ ОБРАБОТВАНИ ОТ  ТКЗС   !   КОГАТО Е ТРЯБВАЛО И ТОГАВА ДА КРАДЪТ СА БИЛИ  ПЛОДОРОДНИ   НО КОГАТО  ТРЯБВАШЕ ДА НИ СЕ  ВЪРНАТ  СЕ ОКАЗА  ЧЕ  СА   9  КАТЕГОРИЯ   ЗА  КАКВО  ГОВОРИМ !
ПРОВЕРКА Е РАЗКРИЛА КРУПНИ НАРУШЕНИЯ В ЗЕМЕДЕЛСКАТА ДИРЕКЦИЯ
Автор: Anonymous да 2010-03-05 @ 15:08 EET
само в земеделсна  ли  ами с    общинска  земя  нямали далаверки  я се поровете и там  недейте  отминава  и тия  и ще видите  какви кирливи  ризи  ще излязат от там !

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди