изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:00 EET
Задържан е бившият областен управител на Добрич    
Ред и сигурност Той и бившият директор на дирекция “Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост” при Областна администрация – Добрич са привлечени като обвиняеми за злоупотреба със служебно положение. През месец февруари м.г. Е.Х. и П.Г., в качеството им на длъжностни лица, нарушили служебните си задължения, като съставили и подписали договори за продажба на имоти, представляващи частна държавна собственост, без да е налице представен документ за извършено плащане с компенсаторни документи. Целта на престъпната схема била поставени от двамата лица да придобият атрактивни имоти в област Добрич. По първоначални данни имуществените вреди възлизат на 166 344 лв.






На Е.Х. и П.Г. са повдигнати обвинения по чл. 283а, т.1, във връзка с чл. 282, ал. 1 от НК. Двамата са задържани за 24 часа.
Материалите са докладвани на Окръжна прокуратура – Добрич с цел внасяне на досъдебно производство в Добричкия окръжен съд за определяне на мярка за неотклонение “Задържане под стража”.
По информация на НДТ, двамата са задържани в късния следобед днес за 24 часа. Предстои утре случаят да бъде докладван на Окръжна прокуратура за вземане на постоянна мярка за неотклонение. Става въпрос за продажба на държавни имоти за компенсаторни бонове, които не са депозирани в Централния депозитар, обясни директорът на ОД на МВР Стефан Йончев. Въпросните имоти били продадени на подставени лица. Той потвърди, че срещу Е. Хаджиев се водят и други преписки, които са в напреднала фаза. 

Наблюдаващият прокурор Пламен Костадинов заяви, че д-р Хаджиев е обвинен по член 283 от НПК, като за длъжностното си престъпление може да получи от 3 до 10 години затвор, глоба и лишаване от права. Същото обвинение е повдигнато и на Пламен Ганев като помагач на ексгубернатора.

Според шабленци интерес биха могли да представляват за сделка дворовете на бившите ТКЗС-та. След като бе сменен от поста областен управител д-р Хаджиев се върна към лекарската практика. До задържането му той работи като общопрактикуващ лекар в Хитово. Женен е, съпругата му също е лекар и работи във военно-морска болница във Варна. Двамата имат 1 син.

Другият задържан - Пламен Ганев, бе кандидат за кмет от ДПС на последните местни избори през 2007 г. След смяната на областния управител Ганев напусна областна администрация.

СКАНДАЛНИ ЗAМЕНКИ И В ДОБРИЧКО

Проверяват ”Русалка”

ЕКСГУБЕРНАТОР - КАНДИДАТ ЗА ОБЩИНСКИ ЛИДЕР

С ПРИЕМО-ПРЕДАВАТЕЛЕН ПРОТОКОЛ СДАДОХА ВЛАСТТА

"НИЩО НЕЗАКОННО НЕ Е ИЗВЪРШЕНО С ДЕАКТУВАНЕТО НА 300 ДКА В РУСАЛКА"

 

Арестуваха ексгубернатора на Добрич Ердинч Хаджиев    
Ред и сигурност

Повдигнато му обвинение за извършени заменки за над 164 00. лв. в община Шабла. Той е задържан за 24 часа заедно с бившия директор на дирекция “Административен контрол регионално развитие и държавна собственост” при Областна администрация – Добрич Пламен Ганев.



Задържан е бившият областен управител на Добрич, съобщиха от МВР. Ердинч Хаджиев и бившият директор на дирекция “Административен контрол регионално развитие и държавна собственост” при Областна администрация – Добрич Пламен Ганев са привлечени като обвиняеми за злоупотреба със служебно положение.

През месец февруари двамата в качеството им на длъжностни лица, нарушили служебните си задължения, като съставили и подписали договори за продажба на имоти, представляващи частна държавна собственост, без да е налице представен документ за извършено плащане с компенсаторни документи.

Целта на престъпната схема била поставени от двамата лица да придобият атрактивни имоти в област Добрич. По първоначални данни имуществените вреди възлизат на 166 344 лв.

Двамата са задържани за 24 часа.

Материалите са докладвани на Окръжна прокуратура – Добрич с цел внасяне на досъдебно производство в Добричкия окръжен съд за определяне на мярка за неотклонение “Задържане под стража”. 

Хаджиев беше областен управител от квотата на ДПС, а за кратко беше и депутат в предишния парламент. Той стана областен управител на Добрич през лятото на 2008 г. /БЛИЦ


Ердинч Хаджиев и Пламен Ганев са задържани за 24 часа

01 март 2010 | 19:14 | Агенция "Фокус"
 
Добрич. Бившият областен управител на Добрич е задържан за 24 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР. Той и бившият директор на дирекция “Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост” при Областна администрация – Добрич са привлечени като обвиняеми за злоупотреба със служебно положение. През месец февруари Ердинч Хаджиев и Пламен Ганев в качеството им на длъжностни лица, нарушили служебните си задължения, като съставили и подписали договори за продажба на имоти, представляващи частна държавна собственост, без да е налице представен документ за извършено плащане с компенсаторни документи. Целта на престъпната схема била поставени от двамата лица да придобият атрактивни имоти в област Добрич. По първоначални данни имуществените вреди възлизат на 166 344 лв.
На Ердинч Хаджиев и Пламен Ганев са повдигнати обвинения по чл. 283 а, т.1, във връзка с чл. 282, ал. 1 от НК. Двамата са задържани за 24 часа.
Материалите са докладвани на Окръжна прокуратура – Добрич с цел внасяне на досъдебно производство в Добричкия окръжен съд за определяне на мярка за неотклонение “Задържане под стража”.
Както "Фокус" по-рано съобщи бившият областен управител на Добрич Ердинч Хаджиев и Пламен Ганев са задържани.
 
Бивш областен задържан за имотни измами
01 март 2010 / News.dir.bg
Бившият областен управител на Добрич Ердинч Хаджиев е бил задържан днес.

Пред “Фокус” министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов потвърди за арестите. На Хаджиев е повдигна е обвинение във връзка с извършени заменки на територията на Община Шабла, каза министърът.
Двамата са привлечени като обвиняеми за злоупотреба със служебно положение.

През февруари Ердинч Хаджиев и Пламен Ганев в качеството им на длъжностни лица, нарушили служебните си задължения, като съставили и подписали договори за продажба на имоти, представляващи частна държавна собственост, без да е налице представен документ за извършено плащане с компенсаторни документи.

Целта на престъпната схема била придобиване на атрактивни имоти в област Добрич. По първоначални данни имуществените вреди възлизат на 166 344 лв.

Ердинч Хаджиев и Пламен Ганев са задържани заради продадени държавни имоти в Шабла и Тюленово с компенсаторки, които не са били заявени в Централния депозитар, каза директорът на ОД на МВР в град Добрич комисар Стефан Йончев. Вследствие на действията на двамата държавата е ощетена с над 166 000 лв.

Става въпрос за окрупняване на няколко имота от държавния фонд. Деянието е извършено през април-май месец 2009 г. Срещу двамата е повдигнато обвинение заради длъжностно престъпление. Материалите са внесени в Окръжна прокуратура Добрич и във вторник ще им бъде искана постоянна мярка за задържане, обясни комисар Йончев. За подобно престъпление по служба се предвиждат 8 години лишаване от свобода.

Към момента не се разследват други лица за съпричастност към престъплението. Ердинч Хаджиев и Пламен Ганев се разследват и за други престъпления по служба. Очаква се в най-скоро време да бъдат приключени и другите производства. Те също са за заменки на държавни земи по Черноморието и за злоупотреба със служебно положение.

Хаджиев беше за кратко и народен представител в 40-ото Народно събрание и бе назначен за областен управител на Добрич през лятото на 2008 година.

Ганев бе и кандидат за кмет от ДПС на последните местни избори. През септември миналата година той подаде молба за напускане на поста си в областна управа и новият губернатор Желязко Желязков я уважи. Тогава Желязков каза, че се прави проверка на сделките и процедурите, извършени от дирекцията на Ганев, предаде "Фокус".

 


Сходни връзки

Задържан е бившият областен управител на Добрич | 13 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Задържан е бившият областен управител на Добрич
Автор: Anonymous да 2010-03-01 @ 19:58 EET
А за 300 дк на Русалка, които подари на Баневи кога ще отговаря господина...
Задържан е бившият областен управител на Добрич
Автор: Anonymous да 2010-03-01 @ 22:04 EET

айде идва ред и на настоящия областен ей има господ!

Задържан е бившият областен управител на Добрич
Автор: Anonymous да 2010-03-01 @ 22:14 EET

а сега да питат как близките му взеха жилища и къде работят  май има какво да кажат  скоро пътната обстановка няма да е асфалтирана както трябва  нека питат как работят  там и какви заплати получават  и какъв материал слагат на пътя  където ние си разбиваме колите а те се ежат  с пълни джобчета !

 

Задържан е бившият областен управител на Добрич
Автор: Anonymous да 2010-03-01 @ 22:14 EET
Зменката на "Нова бирена фабрика" за дискотека "Атланта" и деактуването на клуба на СДС на "Федерация за братство и приятелство с народите на Русия и ОНД" и на следващия ден прдадена на едно ЕООД са също много интересни и назаконосъобразни. Динчер е по-скоро за арест!!!
Задържан е бившият областен управител на Добрич
Автор: Anonymous да 2010-03-01 @ 22:20 EET
БАТ Бойко си знае работата вярвайте му  САМО ЧЕ ТЕЗИ КАК ЩЕ СЕ ОПРАВДАВАТ Е ДА СА  СИ мислили  има възмездие  !Бог да ни пази !
Задържан е бившият областен управител на Добрич
Автор: Anonymous да 2010-03-02 @ 08:48 EET
Испуснали сте май една 0 те за такива смешни пари сигурно няма да си мръднат закостенелите мозъци
Задържан е бившият областен управител на Добрич
Автор: Anonymous да 2010-03-02 @ 11:13 EET
Тук не трябва да се забравя и Велина Трифонова която беше юрист в Областна администрация
Задържан е бившият областен управител на Добрич
Автор: Anonymous да 2010-03-02 @ 13:43 EET
Боже колко мъка има по този свят  Пламен Ганев няма да може да види новороденото си дете на свобода от втората си жена туркинята.
Задържан е бившият областен управител на Добрич
Автор: Anonymous да 2010-03-02 @ 19:00 EET
ей такива като този и другите дето се сродяват или се сприятеляват за пари няма да има България !ПРОДАЖНИЦИ  !ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА СЕ ИЗЧИСТЯТ ИЗРОДИТЕ!
Задържан е бившият областен управител на Добрич
Автор: Anonymous да 2010-03-03 @ 13:51 EET
Всички нарушители на закона независимо от етническа,партийна и верска принадлежност,трябва да са следствени.Омръзна ни от показни тридневни истории,за които няма законова основа за справедливост.
Аз даже не искам да са в затвора ,а да върнат откраднатите пари  и имущество на държавата.
Желая също така за нарушенията по кодекса на труда ,компенсациите да се плащат от длъжностните лица,които са виновни ,а не от фирмата,която най-често е държавна.
При спечелени дела в Европейския съд ,обезщетението да се заплаща от виновните длъжностни лица ,а не от данъците на данъкоплатците.
При  неблагополучно управление на фирми, длъжностните лица  да заплащат с имуществото си.......
Мислете по тези въпроси  така наречени народни представители,ако желаете одобрението на гласоподавателите.

Задържан е бившият областен управител на Добрич
Автор: Anonymous да 2010-03-03 @ 14:01 EET
Точно така писна ни едни да крадът а ние да плащаме
Задържан е бившият областен управител на Добрич
Автор: Anonymous да 2010-03-03 @ 23:06 EET
Динчер да не се прави на умряла лисица! Ами Пеловска-ханъм?
Задържан е бившият областен управител на Добрич
Автор: Anonymous да 2010-03-04 @ 13:27 EET
Пеловска ханъм, синовете и се занимават с протитуция. Целя град за нея говори и за Д...Н-ва......и сие подчинените й.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди