изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 17:52 EEST
ОЛАФ приема и анонимни сигнали за злоупотреби    
Европейски съюз
Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) приема вече и анонимни сигнали за злоупотреби. Те могат да бъдат изпращани в новия електронен сайт на службата, който работи от днес.


Граждани и бизнесмени често питат как биха могли да ни съобщават за измами, свързани със средствата на Европейския съюз. Подобно желание имат и някои европейски служители, които по принцип са предпазливи, става ли дума да се съобщава за случаи на корупция с европейски средства. Новата система трябва да е от полза за всички, заяви изпълняващият длъжността генерален директор на ОЛАФ Никола Илет, цитиран от БТА.

Според ОЛАФ  службата винаги е обръщала внимание на анонимните сигнали, но досега е трябвало те да се проучват много по-продължително, за да не се допуска оклеветяване.
Служителите на ОЛАФ редовно са се сблъсквали с проблема, че не могат да задават въпроси за получаване на повече яснота по отделните случаи.

С въвеждането на електронната "Система за уведомяване за измами" този проблем се решава, тъй като анонимността на информаторите е гарантирана и те могат, ако желаят, да водят диалог със служителите на ОЛАФ.
Започва пилотно прилагане на системата, по време на което работните езици ще са английски, френски, немски и холандски.

Независимо от това желаещите да подадат сигнал могат да изпращат сведения на който и да е от официалните езици в Европейския съюз (българският е официален език). Всяка информация ще бъде най-внимателно проучена,  увериха от ОЛАФ.
 


Сходни връзки

ОЛАФ приема и анонимни сигнали за злоупотреби | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди