изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:14 EEST
ГИМНАЗИЯТА ПО ТУРИЗЪМ ОТИВА НА НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ    
ОбразованиеВ Добрич се надпреварваха млади готвачи, сервитьори и бармани от Североизточна България

Професионалната гимназия по туризъм "П. К. Яворов" в Добрич бе домакин на регионалния етап на националното състезание за най-добър млад готвач, сервитьор и барман. Участваха ученици от Североизточна България - Добрич, Балчик, Бяла, Провадия, Варна, Шумен, Силистра и Търговище. В събота в гимназията по туризъм бе открита изложба с най-добрите кулинарни произведения. Участниците в състезанието бяха оценявани от жури, в което имаше представители на образователното министерство и на Асоциацията на училищата по туризъм. Най-добрите ученици ще участват в националната надпревара.
В крайна сметка в категорията "Готвач-сервитьор" на първо място се класираха Николай Николов и Веселин Атанасов от Шумен. Втори са Дияна Николова и Мария Христова от Добрич, а на трето се класираха представители на Варна - Петя Станева и Невена Михалева. В категорията "Барман" първа награда грабна Павел Янакиев от Варна, а втори и трети са съответно Мария Райчева от Шумен и Веселин Иванов от Провадия.
В същото време на провелото се в Плевен регионално състезание за цяла Северна България Михаил Михайлов се класира на трето място в категорията "хлебар", а на четвърто при сладкарите е Женя Добрева. И двамата са ученици от Професионалната гимназия по туризъм в Добрич.
Така възпитаници на добричкото училище ще вземат участие в националното състезание, което ще се проведе през април в Пловдив.
 


Сходни връзки

ГИМНАЗИЯТА ПО ТУРИЗЪМ ОТИВА НА НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди