изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-01-24 @ 21:44 EET
БИВШИЯТ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ Д-Р Е.ХАДЖИЕВ И ПЛАМЕН ГАНЕВ ОСТАВАТ В АРЕСТА ДО ЧЕТВЪРТЪК    
Ред и сигурност
Исканията за вземане на постоянни мерки за неотклонение на Ердинч Илияв Хаджиев – бивш Областен управител на област Добрич и на Пламен Любенов Ганев – ексдиректор на Дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост” там, да бъдат разгледани по същество на 04.03.2010 г. в 11 ч., определи Добричкият окръжен съд. Съдебният състав даде днес ход на делата за определяне на мерки за неотклонение на двамата,  но отложи заседанията по молба на адвокатите им. Те поискаха време, за да се запознаят с внесените от Окръжна прокуратура – Добрич, искания и с осемте тома материали по досъдебното производство. Адвокатите уточниха, че подзащитните им остават задържани с прокурорско постановление за удължаване на ареста със 72 часа, издадено днес.


Окръжна прокуратура – Добрич, посочва в исканията си за задържане на двамата, че през януари тази година Икономическа полиция – Добрич, е започнала досъдебно производство срещу неизвестен извършител – длъжностно лице от Областна управа – Добрич, за това, че през периода юни 2008 г. – февруари 2009 г. не е изпълнило и е нарушило служебните си задължения с цел да набави за другиго имотна облага и от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици за държавата, като престъплението е свързано с продажба на държавна собственост.
На 01.03.2010 г. Ердинч Хаджиев – на 48 години, и Пламен Ганев – на 35 години, са задържани от полицията по обвинение, че като длъжностни лица са използвали служебното си положение, за да набавят за себе си или за другиго противозаконна облага, като предмет на престъплението е държавна собственост. Става въпрос за продажба на държавен имот чрез тръжна процедура, проведена през май 2009, когато Ердинч Хаджиев е бил Областен управител, а Пламен Ганев е бил директор на Дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост”. Разследването е установило безспорно, че търгът не е бил обявен в нарушение на закона.
Прокурорът по делото обясни пред журналисти днес, че са продадени прилежащи площи към сгради на Земеделска кооперация „Приморец” в с. Тюленово, община Шабла, които не са били заплатени от купувачите. Нанесената на държавата вреда възлиза на 116 334 лв.
Ердинч Хаджиев не е осъждан, семеен е, с висше образование.
Пламен Ганев е осъждан два пъти, като са му налагани административни наказания – глоба за транспортно престъпление и за обида. По данни на прокуратурата, той се движи с криминално проявени лица.  Има висше образование, женен е. 

Задържан е бившият областен управител на Добрич    
Ред и сигурност Той и бившият директор на дирекция “Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост” при Областна администрация – Добрич са привлечени като обвиняеми за злоупотреба със служебно положение. През месец февруари м.г. Е.Х. и П.Г., в качеството им на длъжностни лица, нарушили служебните си задължения, като съставили и подписали договори за продажба на имоти, представляващи частна държавна собственост, без да е налице представен документ за извършено плащане с компенсаторни документи. Целта на престъпната схема била поставени от двамата лица да придобият атрактивни имоти в област Добрич. По първоначални данни имуществените вреди възлизат на 166 344 лв.


На Е.Х. и П.Г. са повдигнати обвинения по чл. 283а, т.1, във връзка с чл. 282, ал. 1 от НК. Двамата са задържани за 24 часа.
Материалите са докладвани на Окръжна прокуратура – Добрич с цел внасяне на досъдебно производство в Добричкия окръжен съд за определяне на мярка за неотклонение “Задържане под стража”.
По информация на НДТ, двамата са задържани в късния следобед днес за 24 часа. Предстои утре случаят да бъде докладван на Окръжна прокуратура за вземане на постоянна мярка за неотклонение. Става въпрос за продажба на държавни имоти за компенсаторни бонове, които не са депозирани в Централния депозитар, обясни директорът на ОД на МВР Стефан Йончев. Въпросните имоти били продадени на подставени лица. Той потвърди, че срещу Е. Хаджиев се водят и други преписки, които са в напреднала фаза. 

Наблюдаващият прокурор Пламен Костадинов заяви, че д-р Хаджиев е обвинен по член 283 от НПК, като за длъжностното си престъпление може да получи от 3 до 10 години затвор, глоба и лишаване от права. Същото обвинение е повдигнато и на Пламен Ганев като помагач на ексгубернатора.

Според шабленци интерес биха могли да представляват за сделка дворовете на бившите ТКЗС-та. След като бе сменен от поста областен управител д-р Хаджиев се върна към лекарската практика. До задържането му той работи като общопрактикуващ лекар в Хитово. Женен е, съпругата му също е лекар и работи във военно-морска болница във Варна. Двамата имат 1 син.

Другият задържан - Пламен Ганев, бе кандидат за кмет от ДПС на последните местни избори през 2007 г. След смяната на областния управител Ганев напусна областна администрация.

СКАНДАЛНИ ЗAМЕНКИ И В ДОБРИЧКО

Проверяват ”Русалка”

ЕКСГУБЕРНАТОР - КАНДИДАТ ЗА ОБЩИНСКИ ЛИДЕР

С ПРИЕМО-ПРЕДАВАТЕЛЕН ПРОТОКОЛ СДАДОХА ВЛАСТТА

"НИЩО НЕЗАКОННО НЕ Е ИЗВЪРШЕНО С ДЕАКТУВАНЕТО НА 300 ДКА В РУСАЛКА"

 

Арестуваха ексгубернатора на Добрич Ердинч Хаджиев    
Ред и сигурност

Повдигнато му обвинение за извършени заменки за над 164 00. лв. в община Шабла. Той е задържан за 24 часа заедно с бившия директор на дирекция “Административен контрол регионално развитие и държавна собственост” при Областна администрация – Добрич Пламен Ганев.Задържан е бившият областен управител на Добрич, съобщиха от МВР. Ердинч Хаджиев и бившият директор на дирекция “Административен контрол регионално развитие и държавна собственост” при Областна администрация – Добрич Пламен Ганев са привлечени като обвиняеми за злоупотреба със служебно положение.

През месец февруари двамата в качеството им на длъжностни лица, нарушили служебните си задължения, като съставили и подписали договори за продажба на имоти, представляващи частна държавна собственост, без да е налице представен документ за извършено плащане с компенсаторни документи.

Целта на престъпната схема била поставени от двамата лица да придобият атрактивни имоти в област Добрич. По първоначални данни имуществените вреди възлизат на 166 344 лв.

Двамата са задържани за 24 часа.

Материалите са докладвани на Окръжна прокуратура – Добрич с цел внасяне на досъдебно производство в Добричкия окръжен съд за определяне на мярка за неотклонение “Задържане под стража”. 

Хаджиев беше областен управител от квотата на ДПС, а за кратко беше и депутат в предишния парламент. Той стана областен управител на Добрич през лятото на 2008 г. /БЛИЦ


Ердинч Хаджиев и Пламен Ганев са задържани за 24 часа

01 март 2010 | 19:14 | Агенция "Фокус"
 
Добрич. Бившият областен управител на Добрич е задържан за 24 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР. Той и бившият директор на дирекция “Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост” при Областна администрация – Добрич са привлечени като обвиняеми за злоупотреба със служебно положение. През месец февруари Ердинч Хаджиев и Пламен Ганев в качеството им на длъжностни лица, нарушили служебните си задължения, като съставили и подписали договори за продажба на имоти, представляващи частна държавна собственост, без да е налице представен документ за извършено плащане с компенсаторни документи. Целта на престъпната схема била поставени от двамата лица да придобият атрактивни имоти в област Добрич. По първоначални данни имуществените вреди възлизат на 166 344 лв.
На Ердинч Хаджиев и Пламен Ганев са повдигнати обвинения по чл. 283 а, т.1, във връзка с чл. 282, ал. 1 от НК. Двамата са задържани за 24 часа.
Материалите са докладвани на Окръжна прокуратура – Добрич с цел внасяне на досъдебно производство в Добричкия окръжен съд за определяне на мярка за неотклонение “Задържане под стража”.
Както "Фокус" по-рано съобщи бившият областен управител на Добрич Ердинч Хаджиев и Пламен Ганев са задържани.
 
Бивш областен задържан за имотни измами
01 март 2010 / News.dir.bg
Бившият областен управител на Добрич Ердинч Хаджиев е бил задържан днес.

Пред “Фокус” министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов потвърди за арестите. На Хаджиев е повдигна е обвинение във връзка с извършени заменки на територията на Община Шабла, каза министърът.
Двамата са привлечени като обвиняеми за злоупотреба със служебно положение.

През февруари Ердинч Хаджиев и Пламен Ганев в качеството им на длъжностни лица, нарушили служебните си задължения, като съставили и подписали договори за продажба на имоти, представляващи частна държавна собственост, без да е налице представен документ за извършено плащане с компенсаторни документи.

Целта на престъпната схема била придобиване на атрактивни имоти в област Добрич. По първоначални данни имуществените вреди възлизат на 166 344 лв.

Ердинч Хаджиев и Пламен Ганев са задържани заради продадени държавни имоти в Шабла и Тюленово с компенсаторки, които не са били заявени в Централния депозитар, каза директорът на ОД на МВР в град Добрич комисар Стефан Йончев. Вследствие на действията на двамата държавата е ощетена с над 166 000 лв.

Става въпрос за окрупняване на няколко имота от държавния фонд. Деянието е извършено през април-май месец 2009 г. Срещу двамата е повдигнато обвинение заради длъжностно престъпление. Материалите са внесени в Окръжна прокуратура Добрич и във вторник ще им бъде искана постоянна мярка за задържане, обясни комисар Йончев. За подобно престъпление по служба се предвиждат 8 години лишаване от свобода.

Към момента не се разследват други лица за съпричастност към престъплението. Ердинч Хаджиев и Пламен Ганев се разследват и за други престъпления по служба. Очаква се в най-скоро време да бъдат приключени и другите производства. Те също са за заменки на държавни земи по Черноморието и за злоупотреба със служебно положение.

Хаджиев беше за кратко и народен представител в 40-ото Народно събрание и бе назначен за областен управител на Добрич през лятото на 2008 година.

Ганев бе и кандидат за кмет от ДПС на последните местни избори. През септември миналата година той подаде молба за напускане на поста си в областна управа и новият губернатор Желязко Желязков я уважи. Тогава Желязков каза, че се прави проверка на сделките и процедурите, извършени от дирекцията на Ганев, предаде "Фокус".
 
ЕКСГУБЕРНАТОРЪТ И ПЛ. ГАНЕВ ОСТАВАТ ДО ЧЕТВЪРТЪК В АРЕСТА    
Новини За четвъртък в 11 ч.съдия Калина Димитрова отложи гледането на мерките на ексгубернатора д-р Ердинч Хаджиев и бившият директор на дирекция в областна администрация Пламен Ганев.


Това стана по настояване на адвокатите на двамата обвиняеми, които поискаха от съда да им се даде време да се запознаят с материалите по делото. Прокурор Пламен Костадинов заяви в залата, че и на двамата им е наложена от днес следобед прокурорка мярка "задържане под стража за 72 часа", предвид, че в късния следобед днес изтича полуцейското разпореждане за задържането им. Пред журналисти прокурор Костадинов бе категоричен, чев четвъртък той ще иска най-тежката мярка, защото са налице доказателства за престъплението и има опасност двамата да се укрият. В същото време обаче адвокат Живко Желев, който е единият от защитниците на д-р Хаджиев, коментира, че ще настоява за по-лека мярка. "Моят клиент е лекар. Той има 1600 пациенти, за които трябва да се грижи, защото във всеки момент може да се случи нещо с някой от тях. Друг момент е, че той самият е прекарал инсулт и здравето му не позволява такава мярка" - каза адвокат Желев. 


Сходни връзки

БИВШИЯТ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ Д-Р Е.ХАДЖИЕВ И ПЛАМЕН ГАНЕВ ОСТАВАТ В АРЕСТА ДО ЧЕТВЪРТЪК | 9 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
БИВШИЯТ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ Д-Р Е.ХАДЖИЕВ И ПЛАМЕН ГАНЕВ ОСТАВАТ В АРЕСТА ДО ЧЕТВЪРТЪК
Автор: Anonymous да 2010-03-02 @ 17:31 EET

доктора изгоря заради този наглец Пламен.

БИВШИЯТ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ Д-Р Е.ХАДЖИЕВ И ПЛАМЕН ГАНЕВ ОСТАВАТ В АРЕСТА ДО ЧЕТВЪРТЪК
Автор: Anonymous да 2010-03-02 @ 18:54 EET
ей защо до четвъртък да не ги търсите на  някой остров после !
БИВШИЯТ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ Д-Р Е.ХАДЖИЕВ И ПЛАМЕН ГАНЕВ ОСТАВАТ В АРЕСТА ДО ЧЕТВЪРТЪК
Автор: Anonymous да 2010-03-02 @ 19:33 EET
АМА ТОВА Е ВЕЧЕ НАГЛОСТ КАКВА Е КЛЕТВАТА НА ЛЕКАРИТЕ БЕ ХОРА ДА КРАДЪТ ИЛИ ДА ЛЕКУВАТ като е крал защо не е мислил че е лекар ами не е очаквал че ще го ктигне тази участ и тъй ли всички дето ги задържате са все болни ами то от много пари човек може само да се разболее а ние се разболяваме че нямаме !
БИВШИЯТ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ Д-Р Е.ХАДЖИЕВ И ПЛАМЕН ГАНЕВ ОСТАВАТ В АРЕСТА ДО ЧЕТВЪРТЪК
Автор: Anonymous да 2010-03-02 @ 20:25 EET

Време е някой наглец да влезе в затвора.Стига сам крадци!

 

БИВШИЯТ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ Д-Р Е.ХАДЖИЕВ И ПЛАМЕН ГАНЕВ ОСТАВАТ В АРЕСТА ДО ЧЕТВЪРТЪК
Автор: Anonymous да 2010-03-02 @ 23:37 EET
много сте устати бре анонимици!
БИВШИЯТ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ Д-Р Е.ХАДЖИЕВ И ПЛАМЕН ГАНЕВ ОСТАВАТ В АРЕСТА ДО ЧЕТВЪРТЪК
Автор: Anonymous да 2010-03-02 @ 23:42 EET
ами неправете  сеир бе  обидници !
БИВШИЯТ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ Д-Р Е.ХАДЖИЕВ И ПЛАМЕН ГАНЕВ ОСТАВАТ В АРЕСТА ДО ЧЕТВЪРТЪК
Автор: Anonymous да 2010-03-03 @ 01:29 EET
Устатите анонимници са най-страшни, защото не знаеш с колко зъба са в устата. И при това положение, ако си заел позиция в неправилна посока, може да те гризне някой по Седалището. Анадън му?
БИВШИЯТ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ Д-Р Е.ХАДЖИЕВ И ПЛАМЕН ГАНЕВ ОСТАВАТ В АРЕСТА ДО ЧЕТВЪРТЪК
Автор: Anonymous да 2010-03-03 @ 09:20 EET

Абе аркадаша му Ахмед Дуган , нали управлява управляващите нека да даде едно рамо да помогне на човечеца, той сигурно не е крал само за себе си сигурно имало и за неговата партия. Боклуци от ДПС - крадохте като за последно !

БИВШИЯТ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ Д-Р Е.ХАДЖИЕВ И ПЛАМЕН ГАНЕВ ОСТАВАТ В АРЕСТА ДО ЧЕТВЪРТЪК
Автор: Anonymous да 2010-03-03 @ 09:46 EET
Гадни крадливи копелета!Не се не наядоха,окрадоха България.Затвор за такива изедници!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди