изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:50 EEST
Цветан Цветанов: До три седмици удряме контрабандата с цигари    
Ред и сигурностТой обяви, че ще има “Октопод 2” в цялата страна.Полицията и прокуратурата по места си сътрудничат и ще има резултати, каза МВР-шефът.

До 2-3 седмици ще бъде нанесен сериозен удар върху контрабандата с цигари. Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов в Кърджали във вторник.

Цели две десетилетия нито едно от правителствата не е проявило политическа воля да започне системна борба с корупцията и организираната престъпност, коментира Цветанов.

Непрекъснатото излизане наяве на нови и нови имена, като тези на Иво Карамански, Големия Маргин и други доказва още веднъж, че за този 20-годишен продължителен преход все още не са прекъснати връзките на бившата ДС с хора от престъпния контингент, заяви Цветанов. 

"Това е потвърждение на същото, което говорим в последните 20 години – връзките между бившата ДС и голяма част от криминалния контингент, който навлезе в бизнеса в България, легализира част от парите от престъпната дейност и то не без помощта на ДС и функционерите на БКП", каза той.

В страната предстоят и "други "Октоподи", но вече не на територията на София, а операциите ще бъдат изнесени в провинцията, се разбра още от думите на Цветанов.

"Естествено, че има знакови личности по места, които трябва да бъдат респектирани от държавата, но с конкретни действия и с определени доказателства за престъпната им дейност. Смятам, че не сме далеч от реализирането на "Октоподи" в страната, но това е процес на работа и на доказване на тяхната съпричастност към срастването на организираната престъпност с местната власт, с изпълнителната власт и със структурите на съдебната система", коментира министърът. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Цветан Цветанов: До три седмици удряме контрабандата с цигари | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди