изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:56 EEST
Борисов: Дянков може да говори само за финанси    
НовиниСамо преди ден МВФ, Световния валутен фонд и Европейската комисия дадоха отлична оценка на страната. Това каза премиерът Бойко Борисов пред Нова телевизия, по повод поисканата от БСП оставка на Симеон Дянков, предаде БГНЕС. Борисов попита критериите на тези, които са правили дисертация за „шинела” или Бисеров от ДПС, са по-важни? По думите му, той би се притеснявал повече, ако от опозицията не искат оставката на някой от министрите.

По повод разразилия се вчерашен спор между президента Георги Първанов и вицепремиера Симеон Дянков, премиерът заяви, че на двамата не им прави чест да занимават обществото със спора си. Забранил съм му на Дянков да говори различни неща от сферата на финансите, каза Бойко Борисов.

Междувременно Симеон Дянков заяви, че ставаме все по-патриотични като имаме успехи.  Дянков уточни, че страната има много успехи и българските деца са възпитани в патриотизъм. По думите му, патриотизъм се възпитава и чрез излъчването на церемонии като тази пред Паметника на Незнайния войн по повод Националния празник – 3 март. На въпрос дали президентът е приел неговите обяснения Дянков отговори: „Днес е празник и само празнуваме”.

Според министър-председателя Бойко Борисов, националният интерес е национален интерес до момента, в който се подадат документи за влизане в европейското семейство. Това семейство е от 27 страни-членки, допълни той и даде пример с брака между мъжа и жената, където всеки трябва да се съобрази със семейния бюджет, със сметки за вода и ток, с нуждите на децата си. „Част от националните интереси ние ги загърбваме, за да сме част от голямото европейско семейство. Ние трябва да се съобразяваме с поетите ангажименти”, добави още премиерът.

Когато за първи път отидох в Американското разузнаване бях посрещнат от директора на централата, който ме посрещна с думите, че иска да види ръководител на държава, която има едновременно и мъж, и жена световни шампиони по шах. Той допълни, че има много успели българи и много пъти се е радвал. На въпрос дали достатъчно време е минало за почистване името на страната Борисов заяви, че получава поздравления и от Европа, и от Америка и от Русия дори.

Толерирането на политиката на правителството, пускането на всички фондове от ЕС и подкрепата, която посланиците и лидерите на другите държави дават за България, е показателно, допълни Борисов. Според премиера и 15 успешни министри да има кабинетът, ако само един от тях е неуспешен цялото правителство отива надолу. В живота няма маловажни неща и когато говорим за сигурност, трябва да се види какво искат хората, категоричен бе той.

Хората искат сигурност, стабилни финанси, не фалирала държава, правим всичко възможно това да го има, каза премиерът. 43% от парите на държавата отиват за нашите пенсионери, каза министър-председателя, който отбеляза, че с идването на сегашното правителство пенсиите са били вдигнати, но не могат да се повишават непрекъснато.

По думите на Борисов не е случайно, че председателят на ЕП Йежи Бузек идва на националния ни празник, защото това показва, че Европа е зад нас. Хората виждат, че правим неща по принуда и ни разбират, защото ако не ги направим бъдещото поколение ще ни осъди, каза Борисов. Той заяви, че приема чуждото мнение, вслушва се в него и ако се налага преправя своето. Премиерът даде пример със смяната на нашия кандидат за еврокомисар. Борисов каза, че е разбрал, че са готви саботаж, но не е очаквал, че в Европа може да се случи такова нещо. А Кристалина Георгиева е искал да запази за себе си – за вицепремиер в правителството.

По повод на ГМО министър-председателят заяви, че в България ГМО ще има само в лабораториите.

http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

Борисов: Дянков може да говори само за финанси | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Борисов: Дянков може да говори само за финанси
Автор: Anonymous да 2010-03-03 @ 13:31 EET
БАТ БОЙКО, КОГАТО СЕ ИЗРАВНИМ ПО ДОХОДИ С ДРУГИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ ТОГАВА ЩЕ ИМАШ ПРАВО ДА КАЗВАШ, ЧЕ НЕ МОЖЕ НЕПРЕКЪСНАТО ДА СЕ УВЕЛИЧАВАТ ПЕНСИИТЕ И ДОХОДИТЕ. ВИЕ УВЕЛИЧАВАТЕ ПЕНСИИТЕ КАТО УВЕЛИЧАВАТЕ ОСИГУРИТЕЛНАТА ТЕЖЕСТ НА ЕДВА КРЕТАЩАТА НИ ИКОНОМИКА ОТ МАЛКИ ПРЕДПРИЯТИЯ. НАМАЛИХТЕ С ДВА ПУНКТА ОСИГУРОВКИТЕ ЗА ДОО, А ВДИГНАХТЕ ПРАГОВЕТЕ И РАЗМЕРА НА ОСИГУРОВКАТА В ПАРИ СЕ Е УВЕЛИЧИЛА. СМЯТАТЕ КАТО ПРОСТИ СЕРВИТЬОРИ!!! 
Борисов: Дянков може да говори само за финанси
Автор: Anonymous да 2010-03-03 @ 14:02 EET

всички  които  държат властта  в провинцията  са  все същите  заемайки  големите  постове  навласт имащи  само с едно  пояснение  всички са  бивщи  комунисти  и през всичките  тези 20  год  сменяха  разни  партии  и    си разменяха  постовете  един чужд  няма  назначен  от  областен  / депутат /от бевш шеф на лев инс  областен  и т н т н непрекъснато  крадът  и присвояват  държавни  пари  ама то кранчето спря   и сега  какво  ами  пак ние  гражданите  трябва да превиваме гръб   със замразяването на  заплатите  и пенсиите  и  увеличаването  на  данъците  ТРЯБВА ДА ПЪЛНИМ  ТРЕЗОРА   АМИ  КАК  Г-Н  БОРИСОВ  след като  безработицата е голяма  неможе  да  се  прави  преброяване  само  на  тия  които  са регистрирани  има  ощи толкова които не са  регистрирани а да неговорим пък че са  замесени  с  разни  ганкстери  митнически полицаи с престъпна  група  ние  всички  знаем  ама  кво   нищо  ами  елате  и  тук  какво  чакате  още   да  ни  окрадът и да ни продадът  тогава  ще  късно  !

Борисов: Дянков може да говори само за финанси
Автор: Anonymous да 2010-03-03 @ 17:09 EET
Бат Бойко докога тоя с тънкото гласче ще се изцепва?Бий му шута!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.14 секунди