изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:42 EEST
ЦЕНТЪР ПО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО БЕ ОТКРИТ В МЕЖДУНАРОДНИЯ КОЛЕЖ    
ОбразованиеНеобходимостта от промяна и развитие е основната мотивация на проекта Единственият Център за насърчаване на предприемачеството във висшите училища в Североизточна България отвори врати в Международния колеж в Добрич. Само четири висши учебни заведения в страната получават тази възможност на база класиране по критерии на Министерството на икономиката и енергетиката, съобщиха от ВУМК.

 Конкурсът, проведен по проект на Министерството  "Създаване на центрове по предприемачество към висшите училища в България", цели да обособи по един център за подпомагане на студентското предприемачество в четирите планови района на България - Югозападен, Южен централен, Северен централен, Североизточен. Останалите 3 висши училища са Лесотехнически университет - София, Технически Университет - София с филиала си в Пловдив, и Технически Университет - Габрово. Сред всички класирани учебни заведения Висше училище Международен колеж заема второто място по зададените от Министерството на икономиката и енергетиката критерии.
На откриването на центъра присъства доцент Христо Христов от Техническия университет във Варна. Той подчерта, че академичната среда в нашия регион включва ВУМК, Добруджанския технологичен колеж, Добруджанския земеделски институт в Генерал Тошево, Техническия и Икономическия университети във Варна, ВВМУ "Н. Вапцаров", Варненския свободен университет, Медицинския и Шуменския университети.
Сред водещите насоки от работата на центъра по предприемачество са: обогатяване на процеса на подготовка на младите предприемачи, провеждане на периодични краткосрочни курсове за студенти от външни лектори и защита на придобитата квалификация със сертификат, провеждане на майсторски курсове за млади предприемачи с участието на топ-мениджъри, ежегодни национални семинари за обсъждане на добри практики и др.
 


Сходни връзки

ЦЕНТЪР ПО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО БЕ ОТКРИТ В МЕЖДУНАРОДНИЯ КОЛЕЖ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди