изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:31 EEST
ДЕН НА ПАМЕТТА И СИЛАТА    
НовиниНа 3 март Добрич се поклони пред хилядите герои, извоювали най-ценното - свободата на България

Много добричлии се събраха вчера при паметника на Хан Аспарух, за да отбележат заедно Националния празник на България 3 март и 132-ата годишнина от Освобождението на страната ни от османско робство. Сред присъстващите бяха кметът Детелина Николова, народните представители от Добрич в 41 Народно събрание Ваня Донева и Румен Иванов, областният управител Желязко Желязков, председателят на ОбС Иван Мандев, комодор Емил Евтимов - командващ Военноморски сили - Варна, почетни граждани, ветерани от войната и много други. Специален гост бе Владимир Чертков - вицеконсул в Генералното консулство на Руската Федерация във Варна. Слово произнесе кметът на Добрич Д. Николова: "Има дни, в които политическите пристрастия, грижите и проблемите на всекидневието, тревогите и трудностите се забравят... Има дни без, които не можем и помним... Днес е Денят на България. Ден на паметта и силата, на вярата и преклонението, на възраждането и доблестта...". Детелина Николова изтъкна още, че ден като този е нашето най-голямо мерило за стойността на това, което правим днес, за да градим бъдещето си утре. С голямо вълнение присъстващите наблюдаваха тържествения ритуал за издигане знамената на Република България, Европейския съюз и град Добрич. Националният химн бе изпълнен от Галина Великова - солист на хор "Добруджански звуци". С едноминутно мълчание и падане на колене добричлии почетоха паметта на героите и се преклониха пред техния подвиг. С военни почести от представителна част на Варненския гарнизон, в знак на признателност, бяха поднесени венци и цветя при паметника на Хан Аспарух и Костницата на загиналите руски войни.
Точно в 12 ч. фолклорни ритми огласиха центъра на Добрич. Млади и стари аплодираха изпълненията на оркестъра, певиците и танцьорите от Професионалния фолклорен ансамбъл "Добруджа" с ръководител Стоян Господинов. Водещ на концерта бе актрисата Ема Георгиева.
Снимки Любен ЖЕЛЯЗКОВ

 

 


Сходни връзки

ДЕН НА ПАМЕТТА И СИЛАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди