изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 11:59 EEST
Кеворк Кеворкян: Дачков да се цани за личен теляк на Алексей Петров    
Интервюта
Всеки си избира на кого да вярва – на историята или на толстолобите, казва още в интервюто известният телевизионер.


- Как да си обясним факта, че ”Галерия”, който беше наречен от Едвин Сугарев “ВЕСТНИКЪТ НА МАФИЯТА”, се занимава по един доста нечистоплътен начин с личността ви, г-н Кеворкян?

- Е, не е приятно основният ти покровител да се окаже мафиот, а ти да сънуваш розови сънища. Направо не е възможно, дори за дребна ръка наемници. Освен това в природата на подобни издания е да се препитават, като подхвърлят мръсотии, имат добър апетит за подобни неща.
Чувам, че един дребен се опитал напоследък да омаловажи ролята и значението на „Всяка неделя”. Предполагам, че не се е напъвал особено, понеже той е готов да изпълни всякаква поръчка и в подобни случаи разумът го напуска напълно. Обаче чак да стане момче за поръчки на толстолоба Алексей Петров, е прекалено. Остава сега да му стане и личен теляк на басейна „Левски-Спартак”.

- Кой има интерес да сведе значението на “Всяка неделя” до излъчването на “Розовата пантера” и кукленото шоу?!

- Някой болен човек, кой друг. Наемникът Дачков – или по-добре да го наричаме прислужника – казал, че от „Всяка неделя” гледал само „Розовата пантера”, така ли?

- Да.

- Е, той си е бил и си е останал на нивото на това анимационно филмче. Между другото той самият е като герой от някакво инфантилно филмче, сламено човече – или по-скоро човече от кал, каквито древните божества са разменяли помежду си – което днес прислужва на Костов, а утре го ругае. Днес ругае Алексей Петров и Филчев, утре се врежда първи да изпълнява поръчките на А.П. Превъплъщенията на този хамелеон са безкрайни. Не знам какъв човек трябва да си, от какво трябва да си направен,

за да наречеш една жена, с която си бил 9 години, „***” - и то във вестника си.

Но да не се занимаваме повече с нечистотиите на този тип. По-важното е да поговорим за „Всяка неделя”.
Дори и най-усърдните фалшификатори не са в състояние да променят фактите. Откакто съществуват социологически проучвания, „Всяка неделя” винаги е била начело в одобрението на зрителите, винаги. Инстинкта на хората не можеш да подмениш. Както и паметта им.
Въпросният прислужник също известно време се търкаляше из разни телевизии – но никога, при никакви обстоятелства не е бил забелязван от публиката. А пък „Всяка неделя” и Кеворкян винаги са били начело – ох, как да преглътнеш това, как да не те боли дебелата глава, как да не цъклиш злите си очички. Голямо нещастие е наистина да бъдеш пренебрегван, да не бъдеш вземан на сериозно. Какво ти остава, освен да отидеш във вестника на Толстолоба и да изпълняваш поръчките му. Хубаво са го изчислили ония тарикати. Знаят, че е писал най-гнусните неща за Филчев – защо да не го вземат сега в своя си вестник, тоя е напълно пречупен и готов на всичко.
Докато ломотеше нещо в БНТ през 1999 – 2001 г. – между другото, дадоха му времето на „Всяка неделя”, когато Костов я спря – прислужникът направи всичко възможно да разбие СДС. Седмица след седмица обруга всички съперници на Костов – от Бонев до Софиянски, от Надежда Михайлова до Бакърджиев, и всички останали. Той беше злият говорител на разпада. После тръгна и срещу Костов, и накрая стана адвокат на мафията. Нещастно човече.

- Той твърди, че сам сте създавали мита за себе си?

- Е, кой друг да го стори. Може би дори е казал, че сам се хваля?

- Да.

- Е, прав е. Ето как го правя. „Винаги съм ви завиждал: вие сте съживител, обновител и пазител на общественото мнение в България. И не само това: вие пръв и единствен съумяхте да вградите в сплашеното българско мислене непосредствеността, най-могъщата подривна сила, която руши отвътре живота по еднопосочно партийно предписание…”

Силни думи, нали – но не съм ги казал аз за себе си.
Това е фрагмент от писмо до мен от забележителния европейски интелектуалец Петър Увалиев. Между другото подобни свидетелства многократно са се появявали в книгите, посветени на „Всяка неделя”, но тъпанарите упорито се правят, че те не съществуват.
Пак между другото поетът Недялко Йорданов, баща на Н. Недялков, който дава хляб на прислужника, твърдеше, че – цитирам: „Всяка неделя” раздвижваше застоялия въздух преди промяната.”

- Според Дачков сте задавали на Блага Димитрова глупави въпроси. Тя обаче ви нарича “блестящ журналист”...

- Имам фантастични интервюта с нея – това е всъщност моето коварство. Когато пусна сайта си – възможно е това да стане и в БЛИЦ - всеки сам ще може да прецени какво лапацало е тоя, за когото говориш, какъв позорен лъжец.

- Михаил Неделчев: „Всяка неделя” бе „следобедна църква на народа”. „Аз съм плакал, когато съм я гледал” – Иван Андонов. Радой Ралин твърди, че във вас „има нещо магично”. А Рангел Вълчанов - че „Всяка неделя” е била „дъжд в изсъхналата почва на културата”. Мога да цитирам още много подобни признания. Защо някои се правят, че те не съществуват?

- Някои? Двама-трима никъдници (Увалиев) са само, какво толкова! Отвратителни комплексари, жал ми е за тях, но не мога да им помогна. И все са от заслужили комунистически семейства, пък еничари на Костов. От 20 години се опитват да подменят историята, да я усучат около себе си, и все не успяват. На тия лакеи всичко им изглежда позволено – особено лъжата. Техният единствен стремеж е да обругаят всичко около себе си, само в подобни случаи те се усещат триумфатори, а пък са си все същите безличия. Неколцината типове, за които става дума, взаимно се поощряват, те се обичат тъкмо заради вътрешната си убогост и безличност.

- Каква е връзката на Костов с тези хора?

- Главният анестезиолог на републиката, както наричах навремето Костов, беше майстор да привлича и организира подобни безличия. Преди десетина години тази организирана шайка от мародери се превърна в неговата медийна гвардия. Сега той, трябва да призная това, е съвсем различен, доста смирен и променен, но тогава беше техният Кръстник. Прислужниците му анимализираха политиката, политическия език и нрави, достатъчно е само да чуете скотския език, който използват и досега в несръчните си публикации. Те са в състояние да омърсят всяка тема, всеки факт или сюжет през яловия си манталитет. Това е нещо наистина ненормално. Така действа и въпросното глухарче на демокрацията по отношение на „Всяка неделя”. Подмяната е главната му стихия – подмяната, чрез която да обезличи, така си мисли той, всичко, което е по-различно от него - дребосъка, и което го превъзхожда. Подмяната е неговата сопа срещу истината. И ако и хората забравят – той ще бъде щастлив. Но те не забравят. Ето и сега, за 50-годишнината на БНТ, пак „Всяка неделя” и нейният водещ бяха начело в допитването до зрителите.
Е, ако има допитване и за идеологическа прислуга, оня може и да се вреди по някакъв начин, обаче все още никой не се е сетил да направи подобно допитване. Съзнавам, разбира се, че

подобни типове са тежко обременени от злоба и завист,

че вътрешната хармония е непостижима за тях. Те не могат да живеят щастливо, дребните номера и мизерии, с които се препитават, ги правят нещастни, омразата ги изпепелява. А времето минава и когато погледнат назад, какво ще видят – едно кръгло нищо. И един ден ще започнат да мразят самите себе си, ако не са започнали вече… Това ще е крайният резултат от един мизерен живот, прекаран с надеждата, че публиката е лишена от памет, че е упоена вече от фалшификациите им. Истински реализираните хора са тяхната прокоба.

- Когато след скандала със съветския академик Амосов спират програмата ви, вестник „Работническо дело” пише, че съвсем сте затънали в блатото на антикомунизма?

- Няма случай, подобен на този. Никога от екрана на телевизия от Източния блок не е изричано това, което каза Амосов. Факт. Горбачов беше на власт, но и Ленин си беше в мавзолея. Обаче Амосов рече, понеже го питах не веднъж, а цели три пъти, че най-фалшивият лозунг е… ”Пролетарии от всички страни, съединявайте се!”


Едно интервю на Мария ДРУМЕВА  /  http://www.blitz.bg

Кеворк Кеворкян: Ако са верни обвиненията срещу Алексей Петров, значи мафията си е направила вестник

БарЕкадата рухна

Кеворкян: За един мъж се съди по любовницата му

Хачо Бояджиев – Кръстю, Нидал Алгафари – Наско, Кеворк Кеворкян – Димитър, Иван Гарелов – Талев, според решението на Комисията п

Кеворкян: Коритаров е един изнудвач

Петков: Коритаров и Кеворкян агенти!

Петорна експертиза след смъртта на Надежда Дженева

 


Сходни връзки

Кеворк Кеворкян: Дачков да се цани за личен теляк на Алексей Петров | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди