изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:50 EEST
Личните лекари спират работа в знак на протест    
Здраве
Общопрактикуващите лекари от цялата страна започват ефективен протест като спират работа, независимо от това дали утре ще получат дължимите им суми от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).


Първи утре спират работа личните лекари от Кюстендил, Дупница и областта, както и в Разград. Във вторник към протестът ще се включат личните лекари от София, Шумен и други области на страната. Постепенно протестът ще обхване цялата страна. Това каза за „Фокус” д-р Любомир Киров – председател на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари.

Утре предстои нова среща между министър-председателя Бойко Борисов и председателя на Българския лекарски съюз Цветан Райчинов. Според д-р Киров очакванията са на тази среща да се реши да бъдат преведени ако не всички, то поне част от парите, които се дължат, за да се потуши напрежението сред лекарите.
 
„Това не е решение на въпроса”, категоричен е председателят на организацията на общопрактикуващите лекари. Според тях предстои нов хаос в прегледите и лишаване на пациентите от много важни изследвания, ако се одобрят промените в Наредбата за профилактичните прегледи, предложени от страна на НЗОК към здравното министерство. С тези промени личните лекари вече няма да могат да изчисляват и формира сърдечно-съдовият риск на пациентите, което е било въведено през 2009 г.

Личните лекари не са съгласни и с промяна, която принуждава управителите на фирми да се осигуряват върху 840 лв. „Никой не се замисли, че всички лекари, както и общопрактикуващите, са управители на фирми, защото нас така ни принудиха да се регистрираме преди десет години. Много от личните лекари нямат такъв чист доход, на който да се осигуряват”, каза д-р Киров. „Защо премиерът не се срещне с нас? Когато лекарите в страната, която управляваш и то една определена група, която от месеци насам повдига най-различни въпроси, премине към протестни действия, кой трябва да поска среща – ние които се явяваме народ и избиратели или този, който е избран?”, попита д-р Киров и допълни, че реформата в здравеопазването не е истинска реформа, а спестяване на пари за сметка на здравето на хората. dir.bg
 


Сходни връзки

Личните лекари спират работа в знак на протест | 15 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Личните лекари спират работа в знак на протест
Автор: Anonymous да 2010-03-07 @ 22:24 EET

Сега, след като в държавата няма лекари, аз моа ли да лекувам с пиявици?

Личните лекари спират работа в знак на протест
Автор: Anonymous да 2010-03-08 @ 15:38 EET
Личните лекари трябва да натрият носа на лъжкините от здравната каса. Тази сутрин слушахме лъжите  на шефката на националната здравна каса по BTV , а от лъжите на местната шефка  вече ни се повръща. То не бяха шикалкавения, то не бяха простотии и откровенни лъжи. На всеки стана ясно, че  в  НЗОК  не работят за пациентите и  българските лекари, а за оцеляване на  некадърниците.  БЛС  не подкрепя стачката и показа, че са една безполезна , измислена организация. Трябва да се стачкува и против намерението  да се вдигнат здравните осигуровки на 10%. По добре да се съберат парите на неосигурените и да не се правят компромиси с  оказването на неотложна и спешна помощ  на неосигурените. След като всички сме равни  пред закона, трябва законодателите  да се погрижат да бъде спазван.  Работещите в болниците и медицинските центрове също трябва да стачкуват утре в Добрич.
Личните лекари спират работа в знак на протест
Автор: Anonymous да 2010-03-08 @ 15:57 EET

Проблемът в здравеопазването са общонационални проблеми. По БТВ не са казали че протестите спират. Просто казаха че уж парите били преведени към НЗОК, с което държавата си измива ръцете. А НЗОК показа някои недобри практики за източване на средства от страна на лекарски организации. И разбира се държавата използва за да остриже овцете с още малко проценти.

Сериозен проблем е, че каквато е държавата, такива са ни и лекарите. С малки изключения, в няколко Софийски болници, в по-голямата си част частни. Въпреки това смятам исканията на лекарите за справедливи. Но те трябва да се борят и за повишаване на регулативния стандарт, а не само заради трохите дето ги получават от здравна каса. Щото и ние в БГ живеем и знаем, че има и други източници за доходи. Особено пък на G.P. Инак аз заради хора дето стачкуват от кабинетите си, не излизам да мръзна. ;-)

Личните лекари спират работа в знак на протест
Автор: Anonymous да 2010-03-08 @ 22:25 EET
а така стой си на топло
Личните лекари спират работа в знак на протест
Автор: Anonymous да 2010-03-09 @ 10:56 EET

Държавата ни е сбъркана през последните 10-15 години,сбъркана реформа,търпеливи пациенти,търпеливи лекари ...но търпението има и граници.Проблем е не само неспазването но поети по закон ангажименти държавникакто е гега, проблем е ,че здравеопазването стана търговия,пита ли преди десет години някой лекарите като ги направи ЕТ,как бе остойностен труда им...с вигането на осигурителните вноски не се ли противопоставят отнове потребители на здравни услуги и изпълняващи.....А Вие гражданино/ко/ спокойно си стойте на топло,няма нужда да студувате на вън ,защото и  те не не са навън ,няма нужда от свирни и дудукания както бе преди 15 год,

Личните лекари спират работа в знак на протест
Автор: Anonymous да 2010-03-09 @ 11:22 EET

АБЕ ПРОСТАЧКО ИЛИ ПРОСТАК ДЕТО СИ ПИСАЛ ЗА НЕУСИГОРЕНИТЕ-КАК ДА БЪДАТ ОСИГУРЕНИ,КАК ДА СИ ПЛАЩАТ ОСИГУРОВКИТЕ,КАТО СА БЕЗРАБОТНИ ОТ КЪДЕ ДА ВЗЕМАТ ПАРИ ЗА ОСИГУРОВКИ-ДА КРАДАТ ЛИ-ПРОСТАЦИ ТАКИВА И ГЛУПАЦИ

Личните лекари спират работа в знак на протест
Автор: Anonymous да 2010-03-09 @ 11:35 EET
Да спират работа, да стачкуваме ефективно, иначе няма да има оправия, а неОсигурените да го духат, кой го еня?
Личните лекари спират работа в знак на протест
Автор: Anonymous да 2010-03-09 @ 11:36 EET
ТИ ГО ДУХАЙ ЗАЕДНО СЪС ТЕЧНОСТТА,КАК ТАКА ДА ГО ДУХАТ ОТ КЪДЕ ПАРИ ЗА ОСИГУРОВКИ-ДУХАЙ ГО ОТВСЯКЪДЕ
Личните лекари спират работа в знак на протест
Автор: Anonymous да 2010-03-09 @ 11:42 EET

Тез докторя нямат наяждане.пак за пари ревът,срамота.

Личните лекари спират работа в знак на протест
Автор: Anonymous да 2010-03-09 @ 11:57 EET

НАИСТИНА НЯМАТ НАЯЖДАНЕ,А ОТНОШЕНИЕ-НУЛЕВО-ГЛЕДАТ ТЕ КАТО ИЗВЪНЗЕМЕН,НЕ СА СТОЯЛИ ГЛАДНИ,ТО РУШВЕТИ ЛИ НЕЩЕШ,ПАРИ НА РЪКА ЛИ??КАКВО ЛИ НЕ?

 

Личните лекари спират работа в знак на протест
Автор: Anonymous да 2010-03-09 @ 12:46 EET
Обещаните 350 млн. лева за НЗОК утре може и да не бъдат гласувани на заседанието на Министерски съвет, съобщи зам. финансовият министър Ана Михайлова. По думите й те могат да бъдат отпуснати, ако се намери откъде да бъдат взети. С увеличението на здравните осигуровки с 2 процента се търси начин за справяне с финансовите проблеми в системата.
Личните лекари спират работа в знак на протест
Автор: Anonymous да 2010-03-09 @ 13:58 EET
Айде стига са ревали като даскалите-ами какво да кажат хората които вече половин година са без работа.Толкова много болници и лекари са хванати да злоупотребяват че се питам  на какво се надявате -сърдете се на тях не на държавата или на болните които когато влязът в кабинета ви ги гледате като че ли са дошли да им давате пари на заем.Съжалявам за коментара не всички са такива.Искам и нещо друго да кажа че дори и да платиш не е гаранция за добра свършена работа аз си изпатих от такива аман лекар а тази лекарка която се зае да му оправя грешките не ми взе дори една стотинка- пак говоря за частен кабинет-това се казва лекар не заплатаджия.По повод за допълнителните осигуровки това наистина е една голяма глупост
Личните лекари спират работа в знак на протест
Автор: Anonymous да 2010-03-09 @ 15:21 EET

Вижте, лекарите не могат да стоят без доходи. В един лекар е инвистирано много, лекар не се създава за един ден. В този смисъл че си търсят неизплатеното е много правилно. За съжаление по всичко изглежда, че те са съгласни да спрат ако им се изплатят сумите. А това не е решение на проблема.

Медицинската дейност е скъпоструваща дейност и само някои нейни клонове могат да се самофинансират. Масовото здравеопазване затова е солидарно и е поверено на държавата. Защото не е по силите на обикновения човек да плаща реалната цена на медицинската услуга. А за едно общество е много добре масовия човек да е относително здрав и образован. Иначе настъпват социални сътресения. Друг е въпросът че много от нашите сънародници са станали кокони и чакат медицината да ги дари с хилядолетен живот. ;-)

Личните лекари спират работа в знак на протест
Автор: Anonymous да 2010-03-09 @ 15:35 EET

Не мисля че само лекарите не могат да  стоят без доходи-ние на фотосинтеза ли да я караме.Аз лично съм доволна от личният си лекар но другият на дъщеря ми скоро ще бъде сменен.

Личните лекари спират работа в знак на протест
Автор: Anonymous да 2010-03-09 @ 16:12 EET
ДА СПИРАТ, ТЕ И БЕЗ ДРУГО МНОГО СЕ ПРЕУМОРИХА, ДА  ВЗЕМАТ ПАРИ, БЕЗ ДА ТИ УДАРЯТ ЕДНА СЛУШАЛКА,ДОРИ,ДА НЕ ГОВОРИМ,АКО ГИ НАКАРАШ ДА ТИ ПРЕМЕРЯТ КРЪВНОТО ВКИСВАТ И ТИ ПЛАЩАШ 5лв,ДОРИ БЕЗ НИКАКЪВ ПРЕГЛЕД, ОСОБЕНО, АКО Е ЗА МЕДИЦИНСКО ДАВАШ ПАРАТА, КОЛКОТО ТИ ДУША  САКА, ВСИЧКО ОПИРА ДО ПАРАТА, ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА НАПРАВЛЕНИЕ, Л. ЛЕКАР ЛИКУВА ВСИЧКО!....ВСИЧКИ БЕЗРАБОТНИ, ДУХАТ СУПАТА Е НЯМА ОТКЪДЕ ДА ПЛАЩАТ, АМА СИ МЪЛЧИМ И ПИШЕМ ГНЕВНО, ДА НАПИШЕМ ПЕТИЦИЯ ДО ТЕЗИ, КОИТО ИЗБРАХМЕ ДО ОБЛАСТНИЯ, ДО БОЙКО, БЕЛКИМ НЯКОЙ НИ ЧУЕ!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди