изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:05 EEST
Янев: Борисов е страхливец, Цачева крие доходи    
Политика  От РЗС разпространиха стенограма от интервю на Цецка Цачева пред БиТиВи, в което водещият пита „Вие като адвокат сте взимали повече от 3 500 лева, колкото е в момента заплатата ви?", при което тя отговаря: „В пъти съм взимала повече, отколкото сега". Редно е обществото да знае до стотинка колко влиза в нейния джоб, посочи лидерът на РЗС Яне Янев на брифинг в София. Цецка Цачева, откакто е председател на Народното събрание, средно на месец взима 6 095 лв. чиста сума, уточни той.

Янев е убеден, че в парламента продължава да има черни каси. Цачева не дава нито една стотинка за странични разходи, коментира още лидерът на РЗС.

Той подчерта че страничните разходи на парламентарния шеф се поемат от държавата и обясни, че разходите за личен персонал, за ведомственото й жилище, за ползването на автомобили възлизат на 23 750 лева месечно.

Призоваваме Цачева да спре с грубите лъжи, изтъкна Янев. Той е категоричен, че тя лъже безпардонно. Поради тази причина лидерът на РЗС обяви, че сезира и парламентарната комисия по корупция.

От РЗС съобщиха още, че са направили и проверка в НАП - Плевен, от която става ясно, че Цачева е декларирала скромни хонорари от порядъка на 700 лв. Янев е убеден, че Цачева не е декларирала голяма част от доходите си.

За пореден път от РЗС се обвиха за промяна в конституцията. От партията обаче са убедени, че ГЕРБ и Бойко Борисов няма да инициират такива промени, тъй като премиерът, според Янев, е изключително плашлив човек.

Въпреки че се прави на бабаит, той всъщност е страхливец, коментира лидерът на РЗС. Според РЗС премиерът и ГЕРБ се страхуват от предсрочни избори, защото ще получат ниски резултати.

Янев добави, че „Борисов е притеснен, че неговата полицейско-бабаитска хунта няма да управлява".

Също така от РЗС се обръщат към президента с молба да сезира Конституционния съд във ръзка с несъвместимостта за изпълнение на длъжността на много министри от кабинета Борисов.

От партията искат Конституционният съд да направи тълкувателно решение. Информацията е предоставена на Висшия съдебен съвет и на главния прокурор.

По повод скандала Първанов - Дянков Янев призова Борисов „да се осъзнае".

„Бойко Борисов не е тартор на улична групировка", посочи лидерът на РЗС. Според него премиерът трябва да си мери езика и да говори институционално.

Той добави, че не е редно Борисов да се прави на всесилен Рамбо. Янев отбеляза, че винаги когато е ходил при президента, главния прокурор и министри се е водила стенограма.

Според РЗС е задължително при подобни срещи да се водят такива записвания.

Попитан от news.bg дали при тези разговори е видимо, че се води стенограма, лидерът на РЗС отговори, че е видно, защото стенографката стои в стаята, каквато е и практиката при заседанията на парламентарните комисии. http://news.ibox.bg

 


Сходни връзки

Янев: Борисов е страхливец, Цачева крие доходи | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Янев: Борисов е страхливец, Цачева крие доходи
Автор: Anonymous да 2010-03-07 @ 18:06 EET
БОРИСОВ ДА УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА, ДА НЕ СИ ИГРАЕ НА АПАШИ И СТРАЖАРИ САМО ,АМИ ДА ПОГЛЕДНЕ И СОЦИАЛНИЯ СТАТУС НА ТЕЗИ, КОИТО НИЩО НЕ ПОЛУЧАВАТ, В СКОРО ВРЕМЕ НЯМА ДА ИМА КОГО ДА ЛОВЯТ СТРАЖАРИТЕ, НАЦИЯТА  СЕ ТОПИ КАТО СНЕЖЕН ЧОВЕК!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.20 секунди