изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:21 EEST
ЗАЛОВИХА ГРАНИЧЕН ПОЛИЦАЙ С КОНТРАБАНДНИ ЦИГАРИ    
Ред и сигурност

Граничен полицай на ГКПП - Дуранкулак, бе задържан за контрабанда на цигари в петък, съобщи МВР. Това е станало при съвместна операция на дирекция “Вътрешна сигурност” и териториалното звено на ДАНС в Добрич. В полицейските действия са участвали и служители на областните дирекции във Варна и Добрич, операцията е проведена под наблюдението на заместник-окръжния прокурор Георги Коларов. Задържани бяха началникът на смяна  на ГКПП - Дуранкулак, граничен полицай Калчо Калчев /50/ и племенникът му Тончо Атанасов /30/, който е цивилен и неизвестен досега на органите на реда.



Служителят е задържан след получаването на малка пратка цигари без бандерол.

При проведената акция в жилището на добричлия са открити 200 хил. евро. Собственикът на жилището бил познат на Тончо Атанасов. Предстои изясняването на произхода на иззетите пари.

Във връзка със случая, преди време в двата областни града - Варна и Добрич, под ръководството на прокуратурата полицаи проверили автомобили и частни домове на хора, свързани с Калчев и Атанасов. При проверките представителите на реда иззели значителни количества цигари без бандерол.

Към операцията съвместните екипи пристъпили след около 4-месечно наблюдение на престъпната дейност на задържаните.На полицейския служител и племенника му бе наложено задържане от 24 часа. След изтичане на срока, в събота Калчо Калчев и Тончо Атанасов бяха освободени от ареста, научи НДТ. „Малко преди обяд и двамата задържани са пуснати. Срещу младежа е повдигнато обвинение по чл. 234 от НК - за съхранение на акцизни стоки без бандерол. Не може да бъде наложена някаква мярка, тъй като намерените и иззети количества акцизни стоки са на стойност под минималната работна заплата. По случая се работи от няколко месеца, като вече има образувани 5 дознания, без обаче да има замесени полицаи в тях. Касае се за акцизни стоки без бандерол - цигари и алкохол. При доказване вина на някой от двамата, те могат да получат до 3 години затвор” - заяви за НДТ прокурорът Георги Коларов. Той добави, че работата по изясняване на съпричастността им продължава.

Калчо Калчев е родом от с. Граничар и е дългогодишен служител, научи НДТ. Племенникът му Тончо Атанасов е родом от Дуранкулак. И двамата живеят във Варна, като към момента Атанасов няма постоянна работа.

В Съдебната палата в Добрич тръгнаха десетки дела срещу гранични контрольори на Кардам и Дуранкулак, които не са издавали квитанции за винетни такси. В резултат на това са ощетили Национална агенция „Пътна инфраструктура" със стотици хиляди левове. През октомври м. г. на ГКПП - Кардам бяха арестувани двама митничари - Илия Желязков  и Камен Костадинов. Те бяха заловени в момент на пропускане на автомобил с фиктивна стока. Участвали са в разработена схема за източване на ДДС. По-късно като обвиняем по същото дело и подбудител бе задържан Валери Ангелов от София. В момента Желязков и Костадинов са на свобода с по-леки мерки. НДТ

 

ГРАНИЧЕН ПОЛИЦАЙ И ПЛЕМЕННИКЪТ МУ РАЗСЛЕДВАНИ ЗА УЧАСТИЕ В ЦИГАРЕНА ДАЛАВЕРА

 


Сходни връзки

ЗАЛОВИХА ГРАНИЧЕН ПОЛИЦАЙ С КОНТРАБАНДНИ ЦИГАРИ | 8 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЗАЛОВИХА ГРАНИЧЕН ПОЛИЦАЙ С КОНТРАБАНДНИ ЦИГАРИ
Автор: Anonymous да 2010-03-07 @ 19:18 EET
ЗАЛОВИХА ГРАНИЧЕН ПОЛИЦАЙ С КОНТРАБАНДНИ ЦИГАРИ
Автор: Anonymous да 2010-03-07 @ 22:32 EET
Къф е тоя наблюдаващ " прокурор" Герги Коларов!!!!!! На времето,като Добруджанската банка фалира група хора отидохме при него и тоя ГАД знаете ли кво ни отговори---"Кой ви е карал да си влагате парите там!"      И сега се прави на много праведен!!!!!!!!!!!!!   Къде беше тогава?!    Иди се надявай на ПРАВОсъдие!
ЗАЛОВИХА ГРАНИЧЕН ПОЛИЦАЙ С КОНТРАБАНДНИ ЦИГАРИ
Автор: Anonymous да 2010-03-08 @ 11:03 EET

АМИ НИЩО НЯМА ДА СТАНЕ  КАКТО СТАНА ПРЕЗ 80 ТЕ  ЕДНИ  ЛЕЖАХА  НЕВИННИ  А ДРУГИТЕ  КРАДЦИТЕ ГИ ИЗКАРАХА  ЛУДИ !ИЗКАМ  ДА СИ ПОЛУЧАТ  ЗАСЛУЖЕНОТО  И ДА  ВИДЯТ  КАКВО    ИМА  В   ОЗ  ТО ! НЕ УМРЯХМЕ НО СИ  ПРОПИЛЯХМЕ ГОД   ! А КРАДЦИТЕ СТАНАХА  ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ОБЩЕСТВО  И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА КРАДЪТ !

 

ЗАЛОВИХА ГРАНИЧЕН ПОЛИЦАЙ С КОНТРАБАНДНИ ЦИГАРИ
Автор: Anonymous да 2010-03-08 @ 11:07 EET
ЩО МУ Е  НА  АТАНАСОВ ДА  РАБОТИ  КАТО  ИМА  ВУЙЧО  ВЛАДИКА   И Е НАМЕРИЛ  ЛЕСЕН НАЧИН ДА ИЗКАРВА  ПАРИЧКИ  ! И ТО  ПАРИЧКИ  НЕ СТОТИНКИ  КОИТО ДА ДРЪНКАТ В ДЖОБЪТ МУ  !  АКО  ТИЯ 200 000 ЕВРО НЕ СА ДОКАЗАТЕЛСТВО  ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ  ТО  ТОГАВА  2 КГ  ЖЕЛЯЗО   ТРЯБВА  ДА  НЕ  Е  ПЪК НИКАКВО  ДОКАЗАТЕЛСТВО !
ЗАЛОВИХА ГРАНИЧЕН ПОЛИЦАЙ С КОНТРАБАНДНИ ЦИГАРИ
Автор: Anonymous да 2010-03-08 @ 17:19 EET
а така браво!искам да попитам -в целият  ни  град е пълно с цигани ,които предлагат цигари без бандерол......къде е полицията?!законно ли е да продават ?
ЗАЛОВИХА ГРАНИЧЕН ПОЛИЦАЙ С КОНТРАБАНДНИ ЦИГАРИ
Автор: Anonymous да 2010-03-08 @ 17:38 EET
Полицията е вътре в играта, пушат цигари без бандерол и предупреждават митничарите и търговците, ако ще има проверка, е има и голям процент за тях..
ЗАЛОВИХА ГРАНИЧЕН ПОЛИЦАЙ С КОНТРАБАНДНИ ЦИГАРИ
Автор: Anonymous да 2010-03-11 @ 14:04 EET

по какъв начин цигарите стигат до циганите !

ЗАЛОВИХА ГРАНИЧЕН ПОЛИЦАЙ С КОНТРАБАНДНИ ЦИГАРИ
Автор: Anonymous да 2010-03-11 @ 16:25 EET

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.85 секунди