изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:16 EEST
ПО-ДОБРЕ ПОДГОТВЕНИ РОМИ ЗА ПАЗАРА НА ТРУДА Е АКЦЕНТ ЗА ТАЗИ ГОДИНА    
НовиниПовишаване конкурентноспособността на представителите на ромската общност на пазара на труда e една от основните задачи в плана на Общинския съвет за сътрудничество по етническите и демографски въпроси за  2010 г.

Това стана ясно на проведеното в края на миналата седмица заседание на съвета, на който бе отчетена и работата през 2009 г. Предвижда се конкурентноспособността на пазара на труда да се увеличи чрез организиране на обучение на около 50 безработни роми - за мотивация за активно търсене на работа, за социални умения относно търсене на работа и представяне пред работодател. Ще се организират мотивационни модули преди включване в курсове за обучение по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” за 10, други десет ще бъдат включени в обучение за квалификация по определени  професии и ключови компетентности - като компютърна грамотност,  английски език и други. За 40 роми се предвижда да се осигури работа по национални програми за заетост. Друг акцент в програмата е подобряване на услугите и улесняване на процеса на обслужване на клиентите, укрепване на партньорството за по-пълноценно решаване проблемите със заетостта на ромската общност. Предвижда се участие на делегиран експерт в работата на Общински съвет по ЕДВ, който да представлява позициите и непосредствената ангажираност на Борото по труда в Добрич по проблемите на ромската общност, свързани със заетостта. Ще се провеждат информационни срещи с представители на ромската общност за запознаване с новостите в законодателството в областта на заетостта и пазара на труда, както и по конкретно интересуващи ги въпроси. Ще се консултират ромски семейства, относно правата им за подпомагане в сферата на социалната закрила, социалните услуги в общността и закрила на детето.
Информиране и реализиране на професионалната приемна грижа на общинско ниво, като алтернативна форма на социална услуга, с цел осигуряване на сигурна и безопасна грижа на децата  в семейна среда, също са заложени в плана. Както и съвместна работа с Медицински център за  превенция и подкрепа на деца от ромски семейства в бедствени и кризисни ситуации, с цел закрила на здравето и живота им. Ще се предлагат услуги на самотни възрастни хора с пенсии до 200 лв. Заложено е реализиране на програма „Разпределение на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз” - подпомагане с храни, дрехи, обувки, учебни помагала, лекарства, консумативи и др. на крайно нуждаещи се граждани и организирани групи от населението, принадлежащи към небългарския етнос. В плана е включено и предоставяне на услуги от БЧК за децата от Центъра за обществена подкрепа, съвместно с община Добрич. Ще се подпомагат приемни семейства при подготовка на документите за адресна регистрация на децата. В областта на образованието се предвижда запазване на съществуващите и разкриване на нови полуинтернатни групи в училищата, осъществяващи интегрирано обучение, както и организиране на срещи в ромската общност с родители и деца, с цел разясняване  необходимостта от образование. Предвидено е още ключване на деца с различен етнически произход във ваканционната програма на Община Добрич и организиране на лятна работа с децата от ромската общност. Сформиране на групи за СИП „Фолклор на етносите в България - ромски фолклор” е друга дейност, заложена в плана, както и още много други.
 


Сходни връзки

ПО-ДОБРЕ ПОДГОТВЕНИ РОМИ ЗА ПАЗАРА НА ТРУДА Е АКЦЕНТ ЗА ТАЗИ ГОДИНА | 7 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПО-ДОБРЕ ПОДГОТВЕНИ РОМИ ЗА ПАЗАРА НА ТРУДА Е АКЦЕНТ ЗА ТАЗИ ГОДИНА
Автор: Anonymous да 2010-03-09 @ 13:29 EET
Да се консултират  не само за правата си А ЗА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ КЪМ ДЪРЖАВАТА.
ПО-ДОБРЕ ПОДГОТВЕНИ РОМИ ЗА ПАЗАРА НА ТРУДА Е АКЦЕНТ ЗА ТАЗИ ГОДИНА
Автор: Anonymous да 2010-03-09 @ 14:47 EET
Подпомагането на нуждаещи се лица само от небългарски произход е дискириминация спрямо българите!!!
ПО-ДОБРЕ ПОДГОТВЕНИ РОМИ ЗА ПАЗАРА НА ТРУДА Е АКЦЕНТ ЗА ТАЗИ ГОДИНА
Автор: Anonymous да 2010-03-17 @ 12:28 EET
ВИЕ  ЛУДИ ЛИ СТЕ  КОЙ РОМ ЩЕ  РАБОТИ  ЗА  200   300 ЛВ   ТЕ ОТ СОЦИАЛНИТЕ  ВЗЕМАТ  ПОВЕЧЕ   САМО  ДЕТО  НЕ  МИ  Е  ЯСНО  КАК СЕ ОПРЕДЕЛЯТ   ГРАЖДАНИТЕ  КАТО  СОЦИАЛНО  СЛАБИ !
ПО-ДОБРЕ ПОДГОТВЕНИ РОМИ ЗА ПАЗАРА НА ТРУДА Е АКЦЕНТ ЗА ТАЗИ ГОДИНА
Автор: Anonymous да 2010-03-17 @ 14:01 EET
ЗА КОЙ  ПАЗАР   ЗАЩОТО  ЗА  ПАЗАРА   НА  ПРОСТИТУТКИТЕ  И  НАРКОТИЦИТЕ  ТЕ  СА  ПОДГОТВЕНИ  ДОБРЕ   ХИЧ  И  НЕ СИ ПОМИСЛЯЙТЕ  ЧЕ  НЯКОЙ   МАНГАЛ   ЩЕ  РАБОТИ  ЗА  200 ЛВ  !  ВЪВ   ВСЯКО  СЕМЕЙСТВО  ПРОСТИТУТКА   НА   ВСЯКО  3 ТО  СЕМ   НАРКОДИЛЪР   НА  ВСЯКО 5 ТО   СВОДНИК  ПО НАТАТЪК    ИДВА РЕД  НА  МОШЕНЛЪКА   И   ДРЕБНИТЕ   КРАЖБИ !
ПО-ДОБРЕ ПОДГОТВЕНИ РОМИ ЗА ПАЗАРА НА ТРУДА Е АКЦЕНТ ЗА ТАЗИ ГОДИНА
Автор: Anonymous да 2010-03-17 @ 19:15 EET
Всичките роми ги даряваме на общината- те са си и на кметицата...
ПО-ДОБРЕ ПОДГОТВЕНИ РОМИ ЗА ПАЗАРА НА ТРУДА Е АКЦЕНТ ЗА ТАЗИ ГОДИНА
Автор: Anonymous да 2010-03-17 @ 19:26 EET

те са много  добре  образовони   ами така  е по лесно  леля  ДЕТЕЛИНА  има сметка  от  тях !  А не от нас  вие  какво  сте  и дали  а  пари  за  хотела   на центъра  ли  че искате  и тя да ви даде !

ПО-ДОБРЕ ПОДГОТВЕНИ РОМИ ЗА ПАЗАРА НА ТРУДА Е АКЦЕНТ ЗА ТАЗИ ГОДИНА
Автор: Anonymous да 2010-03-17 @ 19:29 EET
По добре потготвени роми за пазара на труда???............ Значи до сега са били добре потготвяни, а отсега нататък - още по добре!? .........хахахахахаха Абе вие самите "вервате" ли си, като пишете такива простотии?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди