изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:26 EET
ОТНОВО ЗИМА, 40 СЕЛА ОСЪМНАХА БЕЗ ТОК    
НовиниПътищата на територията на област Добрич са проходими  при тежки зимни условия, съобщават от ОПУ.

Настилките са заснежени и заледени. Видимостта е намалена, образувани са навявания. Няма затворени пътни отсечки.Автомобилите трябва да се движат с вериги, тежкотоварните без ремаркета и полуремаркета. 29 машини на пътноподдържащата фирма почистват републиканските пътища на територията на ОПУ-Добрич.
По информация на Автогара - Добрич междуградските линии не пътуват. Сутринта е направен опит да се изпрати кола до Стефаново, но е затънала. Върнал се е и пуснатият автобус до с. Паскалево. В 8,30ч.е потеглила маршрутка до Варна. В града има автобуси.
Снежната покривка в областта е между 10 и 20сантиметра, а скоростта на вятъра от 16 до 20 метра в секунда, съобщиха от Метеорологичната станция в Добрич. Снеговалежът продължава. Тази сутрин 40 селища в областта са осъмнали без ток, от "ВиК" съобщиха, че има вероятнотст ппрез деня да бъде спряно водоподаването.
От регионалния образователен инспекторат съобщиха, че заради тежките зимни условия днес учебни занятия не се провеждат в 38 училища в областта. Началникът на инспектората Р.Иванова съобщи, че неучебен е денят за всичките школа на територията на община Добричка и Крушари. По 4 школа не са отворили врати в общините Балчик, Генерал Тошево. Не са извозени децата в подве училища на територията на Каварна и Тервел, а в Шабла не учат учениците от училището в Дуранкулак.
Кметът на Шабла Красимир Кръстев заяви, че във всички селав общината и в част от града от снощи няма електрозахранване. "Освен това вълнението на морето е 6-7 бала и има сигнали от рибари в района на Фарав Шабла за нанесени щети.Много от лодките им са изчезнали, а други са изпочупени" - каза Кръстев. Не по-добро е положението и в съседната община Каварна. Там кметът Цонко Цонев е освободил служителите от общинската администрация заради липсата на електрозахранване в сградата на общината. Освен този район без ток и квартал "Хаджи димитър", както и 7 села, каза още Цонев, като допълни, че там където няма ток липсва и вода. Сутринта екип със служебния джип на кметството извози жена на хемодиализа от село Раковски.

 


Сходни връзки

ОТНОВО ЗИМА, 40 СЕЛА ОСЪМНАХА БЕЗ ТОК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди