изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:39 EEST
СМЪКВАТ ПО ОЩЕ ЕДНА КОЖА ОТ БЪЛГАРИТЕ: Въвеждат такса ”Мощност” за тока    
Новини
Възможността за въвеждане на такса "Мощност" ще бъде обсъдена от електроразпределителните дружества. Това заяви председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев, цитиран от БТА. Въвеждането на такава такса е едно от предварителните предложения на дружеството ЕВН.


В петък ще се състои среща между представителите на всички електроразпределителни дружества с участието на членовете на ДКЕВР, за да се обсъдят мотивите за въвеждането на подобна такса, посочи Семерджиев.

Основанията на ЕВН за това искане са свързани с по-справедливо разпределение на разходите между потребителите. Дружествата правят разходи за присъединяване и поддържане на мрежата за всички клиенти, но някои от тях ползват енергия в свои имоти епизодично, само през някои сезони, отбелязаха от ДКЕВР. Разходите за тези клиенти не се покриват от цената на потребената от тях енергия и затова от ЕВН предлагат въвеждане на такса "Мощност", отбелязаха от комисията.

Според Семерджиев при сегашната ситуация се получава кръстосано субсидиране на клиентите, които не ползват голямо количество електроенергия от тези, които ползват повече електроенергия. Идеята е всички битови потребители, които са присъединени към мрежата, да заплащат такса за ползване на енергия до определена мощност, като предложението е таксата да бъде еднаква за всички потребители, посочи той.

Предложението на ЕВН е клиентите да плащат по 15 лева на година.

Не въвеждаме нищо ново, просто цената за достъп ще бъде структурирана по нов начин - една част от нея ще бъде за мощност, а друга - за достъп, заяви още Семерджиев. Ако бъде въведена посочената такса, това няма да увеличи приходите на дружествата, коментира той.

Очакванията са, че ще има увеличение на цените както на природния газ, така и на парното, но все още е рано са се каже с колко, каза още шефът на ДКЕВР за очакваните ценови промени от 1 април 2010 г. Според Семерджиев не може да се говори за скок в цените. Целта ни е, ако има основание за увеличение на цените, това да става плавно, каквото бе повишението от 1 януари, заяви той. DIR.BG
 


Сходни връзки

СМЪКВАТ ПО ОЩЕ ЕДНА КОЖА ОТ БЪЛГАРИТЕ: Въвеждат такса ”Мощност” за тока | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
СМЪКВАТ ПО ОЩЕ ЕДНА КОЖА ОТ БЪЛГАРИТЕ: Въвеждат такса ”Мощност” за тока
Автор: Anonymous да 2010-03-10 @ 00:01 EET
- Ало, ВиК-то ли сте?
- Не - енергото.
- ... а, и на вас ...

СМЪКВАТ ПО ОЩЕ ЕДНА КОЖА ОТ БЪЛГАРИТЕ: Въвеждат такса ”Мощност” за тока
Автор: Anonymous да 2010-03-10 @ 08:52 EET
Защо цените на горивата когато се вдигнат се вдига и цената на тока а след като паднат цената на тока си остава същата и в последсвие пак нагоре нагоре-ало вие да не ни вземате за канарчета.Благодарете се че все още ви плащаме сметките си че както е тръгнала работата не 15лв на година за подръжка ами и една стотинка няма да получите-ПИЯВИЦИ
СМЪКВАТ ПО ОЩЕ ЕДНА КОЖА ОТ БЪЛГАРИТЕ: Въвеждат такса ”Мощност” за тока
Автор: Anonymous да 2010-03-10 @ 11:13 EET
ТО НЕ ОСТАНА КОЖА, ОДРАХА НИ, НЯМА ПОВЕЧЕ КАКВО ДА СВАЛЯТ! И ВМЕСТО ДА ВДИГАТ И ДА ВЪВЕЖДАТ НОВИ ИЗМИСЛЕНИ ТАКСИ, МОЩНО ДА СИ ТРЪГВАТ, "МОЩНОСТ" НА  МИТИНГ НА 15 03 ОТ 11ч ПРЕД НАП!
СМЪКВАТ ПО ОЩЕ ЕДНА КОЖА ОТ БЪЛГАРИТЕ: Въвеждат такса ”Мощност” за тока
Автор: Anonymous да 2010-03-10 @ 11:19 EET
Аз се чудя просто това защо още не е станало.Нека всички безработни да се съберат и да видят тези глупаци че процентите безработица са много по-големи от колкото ги обявяват и да си помислят от къде тези хора да плащат за глупостите им и да преживяват същевременно

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди