изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 17:45 EEST
ДЕПУТАТ ОТ ДПС: ЕКСГУБЕРНАТОРЪТ НА ДОБРИЧ НЕПРАВОМЕРНО Е ЗАДЪРЖАН    
ПолитикаНародният представител Корман Исмаилов ще внесе питане до премиера Бойко Борисов


Питане във връзка със задържането на ексобластния управител на Добрич д-р Ердинч Хаджиев и бившия шеф на областната дирекция "Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост" Пламен Ганев ще внесе народният представител от ДПС Корман Исмаилов, съобщи пред журналисти той. Негово лично разследване установило, че липсващ печат на земеделска кооперация  „Приморец” с. Тюленово е причината за задържането на двамата. Той обясни, че за два дни е направил проверка по случая, за който оторизираните институции са имали месеци, но така и не са си свършили работата, за която получават заплати от данъкоплатците.
Припомняме, че д-р Хаджиев и Пламен Ганев бяха арестувани на 1 март по обвинение в престъпление по служба във връзка със седем държавни имота в района на фара на Шабла с обща площ 32 декара. През февруари миналата година земеделската кооперация „Приморец” ги е закупила без да участва в търг, а след това ги е прехвърлила на други лица. Имотите не са разплатени с компенсаторни бонове.
От проверките на депутата от ДПС ставало ясно, че Централният депозитар не е отбелязал плащането на имотите, тъй като в заявлението до него липсвал печат на земеделската кооперация. Там обаче нямали практика да информират за такива нередности. От областната управа в Добрич пък сключили сделката  без служителите да проверят защо не е пристигнал документ за приключване на партидата от Централния депозитар.
К. Исмаилов не можа да каже дали това е била първата сделка за областната управа в компенсаторни бонове, но счита, че този проблем може да се окаже аналогичен и за други сделки в други области. Той не можа да уточни поради каква причина е сключена сделката отстрана на областна управа без да е извършено плащането, но каза, че не вижда умисъл за злоупотреба със служебно положение, а недобри практики от различни институции, коментира Исмаилов. Той недоумява как в нашата правова държава заради липса на един печат хора могат да се окажат с белезници. Затова е отправил питане до настоящия областен управител Желязко Желязков. И тъй като получените вчера отговори на въпросите му не го удовлетворявали, той ги задал писмено. Те са за това дали областният управител е направил официално запитване до Централен депозитар защо в законовия тридневен срок не е получил уведомление за отбелязване на плащането с поименни компенсационни бонове и съответно закриване на партидата по горецитираната депозитарна разписка. Другият въпрос е ако не е направено такова официално запитване, дали Ж. Желязков след встъпване в длъжност  и след иницииране на ревизия на въпросната сделка е направил официално запитване до Централен депозитар. Последния въпрос на К. Исмаилов е има ли информация областният управител каква е конкретната причина Централен депозитар да не е извършил отбелязване на плащането.   
Стана ясно, че като адвокат по случая отстрана на Пламен Ганев е привлечен Валери Борисов. Той е известен също като адвокат на Мария Мургина и турския бизнесмен Фуат Гювен.
 


Сходни връзки

ДЕПУТАТ ОТ ДПС: ЕКСГУБЕРНАТОРЪТ НА ДОБРИЧ НЕПРАВОМЕРНО Е ЗАДЪРЖАН | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ДЕПУТАТ ОТ ДПС: ЕКСГУБЕРНАТОРЪТ НА ДОБРИЧ НЕПРАВОМЕРНО Е ЗАДЪРЖАН
Автор: Anonymous да 2010-03-09 @ 21:02 EET
Адвокатите са супер но за голямо  съжеление времето е друго .И Дпс да пише законите пак не могат да го спасят има си черно на бяло откраднатото, язък за парите на ДПС за адвокатите.
ДЕПУТАТ ОТ ДПС: ЕКСГУБЕРНАТОРЪТ НА ДОБРИЧ НЕПРАВОМЕРНО Е ЗАДЪРЖАН
Автор: Anonymous да 2010-03-10 @ 09:06 EET
това не е ли намеса в изпълнителната и съдебната власт?
ДЕПУТАТ ОТ ДПС: ЕКСГУБЕРНАТОРЪТ НА ДОБРИЧ НЕПРАВОМЕРНО Е ЗАДЪРЖАН
Автор: Anonymous да 2010-03-12 @ 01:13 EET
abre xora tova go napravi dgeki mafiota oblasnia za da ne govoriat za nego i brat my mitni4ara,zialoto im seme e kradlivo,elate v to6evo i gi vijte

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди