изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:47 EEST
Българска следа в кражбата на президентско тяло    
По света
Трима души, сред които индиец с фалшив български паспорт, бяха арестувани заради кражбата на тялото на бившия кипърски президент Тасос Пападопулос, което бе открито в понеделник - три месеца след изчезването му, предаде Франс прес, цитирана от БТА.


Полицията съобщи, че ДНК-тестове са доказали убедително, че един труп в прясно изкопан гроб в гробището в покрайнините на столицата Никозия, е на  Пападопулос.

"Трима души бяха задържани след издаването на заповеди за арест, за да бъдат разпитани" във връзка със случая, съобщи говорителят на кипърската полиция Михалис Кацунотос. Според държавната телевизия това са индийски гражданин с фалшив български паспорт, затворник, излежаващ доживотна присъда в централния затвор на Никозия, и негов роднина.

Това са първите арести, откакто тленните останки на починалия през декември 2008 г. на 74 години Пападопулос бяха откраднати от гробище южно от Никозия в нощта на 10 срещу 11 декември 2009 г.
Тримата заподозрени ще бъдат изправени днес пред съд в кипърската столица, който ще реши дали да ги остави в предварителния арест.

Според държавната телевизия индиецът с фалшив български паспорт е направил подробни признания и по всяка вероятност е издал двамата си съучастници. Той казал, че е откраднал тялото на Пападопулос с помощта на роднината на затворника, след което го транспортирал незабавно до гробището, където то бе открито в понеделник. Държавната телевизия не посочи мотиви за действията на престъпниците.

Кипърският министър на правосъдието и обществения ред Лукас Лука заяви вчера, че тленните останки на бившия президент са били откраднати с цел откуп. Престъпниците се свързали с близки на Пападопулос и поискали пари за връщане на останките, каза Лука. Той не посочи кога е станало това, но уточни, че откуп не е бил плащан. Говорител на семейството на Пападопулос обаче отрече подобно искане да е било отправяно към някой от неговите членове.
dir.bg
 


Сходни връзки

Българска следа в кражбата на президентско тяло | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди