изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:53 EET
ПРОТЕСТИРАЩИ НЕ ОТВОРИХА ЛЕКАРСКИТЕ СИ КАБИНЕТИ    
ЗдравеЗатворени останаха вчера лекарските кабинети на джипитата в ДКЦ I и ДКЦ II в Добрич.


Така личните лекари се включиха в националните протести на колегите си от цялата страна. По данни на д-р Стилиян Щерев - председател на местното Сдружение на общопрокритуващите лекари, в Добрич от около 65-67 практики вчера не работеха 60. В Балчик лекарските кабинети не са отворили врати на 100 процента, а в община Добричка - около 50 на сто. По същия начин протестираха и джипита в Генерал Тошево.
Двете ДКЦ-та останаха празни, това говори, че гражданите знаят за протестите ни и ни подкрепят, каза д-р Щерев. Той допълни, че не е имало хора, които да припират с искането непременно да бъдат прегледани. "Мои пациенти ме попитаха: Къде да се подпишем във Ваша подкрепа? Наш пропуск е, че не направихме подписка сред гражданите", сподели председателят на Сдружението на ОПЛ в Добричко.
Още днес /8 март, бел. а./ НЗОК е започна разплащането с договорните си партньори, като е превела към районните здравноосигурителни каси 11 млн. лв. за общопрактикуващите лекари, съобщиха електронни медии, цитирайки пресцентъра на касата. С тези средствата ще се покрият извършените дейности през месец януари, а още 3 млн. лв. са преведени за потребителските такси на пенсионерите, допълват от здравноосигурителната институция. Лекарите по дентална медицина ще получат 9 млн. лева. Плащанията от НЗОК към останалите изпълнители на медицинска помощ ще бъдат направени до края на седмицата, уверяват от пресцентъра на касата.
Ще спрем протестите веднага след като ни бъдат преведени парите, въпреки че имаме и други искания, заяви д-р Щерев. В следобедните часове той съобщи, че от РЗОК в Добрич са го уверили, че пари са постъпили. Утре /днес, б. а./ до обяд трябва да ги получим и ние и по тази причина протестни действия няма да има, допълни председателят на Сдружението на ОПЛ. НДТ
 


Сходни връзки

ПРОТЕСТИРАЩИ НЕ ОТВОРИХА ЛЕКАРСКИТЕ СИ КАБИНЕТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди