изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:34 EEST
ОТМЕНИХА СПОРНОТО УКАЗАНИЕ НА НАП ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА УПРАВИТЕЛИТЕ НА МАЛКИ ФИРМИ    
Икономика Съдружниците и собствениците на търговски дружества не дължат осигурителни вноски за управлението на фирмата, ако с договор или по решение на общото събрание не е определено или договорено възнаграждение за тази дейност. Това е записано в изменение на Указание № 24-00-7/25.02.2010 г. от 26 февруари 2010 г. Промяната в указанието стана след нареждане от изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов.

 Целта на изменението е да се постигне равнопоставеност и справедливост при плащането на осигурителни вноски от собствениците на малки и средни фирми.
Например ако собственик на ООД, чиито предмет на дейност е извършване на финансови услуги, участва в управлението на фирмата, но общото събрание на фирмата не му е определило възнаграждение и няма договор за управление и контрол, то той ще трябва да се осигурява само за трудовата дейност, която полага във фирмата. Ако обаче получава възнаграждение като управител и работи в дружеството като финансов консултант, то той трябва са се осигурява и в качеството си на управител и като самоосигуряващо се лице.
„Тълкуването на закона от експертите на НАП е било твърде фискално. С тези промени възстановяваме съществувалото преди състояние, защото в условията на криза подобни фискални мерки не са най-правилното решение”, каза по повод на последните промени изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов.
НДТ

 


Сходни връзки

ОТМЕНИХА СПОРНОТО УКАЗАНИЕ НА НАП ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА УПРАВИТЕЛИТЕ НА МАЛКИ ФИРМИ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ОТМЕНИХА СПОРНОТО УКАЗАНИЕ НА НАП ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА УПРАВИТЕЛИТЕ НА МАЛКИ ФИРМИ
Автор: Anonymous да 2010-03-11 @ 09:47 EET
Това е долна лъжа, НА ПРОТЕСТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди