изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:40 EEST
Дянков излезе с алтернатива за здравните вноски    
Новини Вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков даде алтернатива на депутатите да изберат дали да се увеличат здравните вноски с 2 процента, каквато е първоначалната идея на кабинета или държавните служители да си плащат сами вноските, а не те да бъдат покривани от държавата, както е в момента. Дянков, който бе изслушан в четвъртък в пленарна зала, коментира, че и "двете мерки са непопулярни", а "анализът на финансовото министерство показва, че при реализирането на която и да е от тях, ще се осигурят допълнителни средства в размера на около 300 млн. лв.".


Към Дянков бяха зададени въпроси от ПГ на левицата, ДПС, "Синята коалиция" и "Атака". Само управляващата ГЕРБ не пита министъра.

В общия си отговор към всички Дянков наблегна на по-широк анализ на ситуацията в световната икономика. Конкретно за България заложи на основната теза, че за всеки допълнителен разход трябва да бъде осигурен допълнителен приход.

Дянков защити бюджета за тази година, който според него е "добър и рестриктивен точно толкова, колкото трябва". В момента държавата се движи плътно по "начертания от бюджета път", а евентуалното му актуализиране може да стане в средата на годината. За това настояват, както от дясно, така и от ляво.

Министърът коментира още, че разходите за януари не са се увеличили заради изплащането на по-големи заплати в публичната сфера, а заради необходимостта да се изплащат обезчетения на съкратените при оптимизацията на администрацията служители.

Дянков възприе идеята за сформирането на национален антикрисизен щаб, предложен от Синята коалиция, но коментира, че думата "антикрисизен" е "демоде". Според него трябва да се говори за "подкрепа и устойчив растеж на бизнеса".  http://www.mediapool.bg

Властта пести от здравето на децата

Честно и открито управление: Дянков не си платил здравни вноски 9 години

ЧЕСТИТО! 10% ЗДРАВНА ВНОСКА ОТ 1 АПРИЛ - НЕ Е ЛЪЖА, А ТЪЖНА ИСТИНА

 


Сходни връзки

Дянков излезе с алтернатива за здравните вноски | 10 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Дянков излезе с алтернатива за здравните вноски
Автор: Anonymous да 2010-03-11 @ 11:28 EET
Абе, това правителство да не е от олигофрени. Боже опази ни, лекарите нямали пари, а имат палати и всеки член отсемейството си има кола. Ние обикновенните хора какво да ядем.......
Дянков излезе с алтернатива за здравните вноски
Автор: Anonymous да 2010-03-11 @ 11:53 EET

Ами лекарите като излязат да протестират и ние трябва да излезем срещу тях, нямат пари пък карат джипове.Да се проверят доходите им и всичко в полза на държавата , и без това не останаха лекари в държавата те добрите избягаха извън БГ останаха крадците. Аз ако съм веднага ги назначавам на бюджетна заплата , нали се видя какви са им доходите при тройната коолиция по 24 000 лв месечно. Сега да не би да са по малко има повече болни и следователно и по високи са им доходите. 

Дянков излезе с алтернатива за здравните вноски
Автор: Anonymous да 2010-03-11 @ 12:20 EET

Ако унищожите лекарите, защото карат джипове... Ако унищожите учителите, защото знаят повече... Ако унищожите военните, щото имат военна сила и техника... Ако унищожите правосъдието... Заради алчност. Тогава все едно нямате държава. А когато нямате собствена държава, дсруга държава ще ви поеме. Няма овца без кошара. :-))))

------------------------------------

По въпроса за държавните служители, не е справидливо това те да се осигуряват по-различно от останалите. Казвам го най-отговорно, като човек, който само в частния сектор е работил. Но имам преки наблюдения върху работата на чиновника и мисля, че в държавните учреждения трябва да се създаде по-ефективна организация, а не да се претоварват хората. Има много голям финансов теч в държавните служби, поради това че хората, които са на такава служба са силно демотивирани.

Дянков излезе с алтернатива за здравните вноски
Автор: Anonymous да 2010-03-11 @ 12:29 EET
Браво! Един умен коментар. Уж държавата е една за всички, а на държавните служители частният сектор плаща здравните осигуровки. Отгоре на това вицепремиерът ни Симеон Дянков не си бил платил здравната осигуровка. При такъв факт в демократичните държави днес Дянков вече щеше да бъде принуден да си подаде оставката.  Иначе ставаме бяла държава само за белите якички.
Дянков излезе с алтернатива за здравните вноски
Автор: Anonymous да 2010-03-11 @ 12:32 EET
Погледнете заплатите на Бърза помощ. Срам и позор! Те са на държавен бюджет и вземат по смешни възнаграждения. И това са лекари,но нямат нищо общо с джипитата.Кое джипи във втора градска или в болницата е издало касова бележка за потребителска такса?Къде отиват тези пари?Защо стачкуват?
Дянков излезе с алтернатива за здравните вноски
Автор: Anonymous да 2010-03-11 @ 14:04 EET

Не казваме, че всички лекари са корумпирани, но повечето да. Аз съм го изпитал на гърба с, те не правят операция, лекуват те, но така че когато умреш лесно се оттърват, а те слагат на ножа само когато платиш. За военните и съда сами преценете. То няма авиация, то няма военно морски сили с добра техника, сега сме задния двор на американците. А съдилищата вижте ги само никого не са осъдили, нищо не са открили ......

Дянков излезе с алтернатива за здравните вноски
Автор: Anonymous да 2010-03-11 @ 15:12 EET

Крайно време е държавните служители също да си поемат не само здравните , но и пенсионните осигуровки, защото тяхните заплати ама изобщо не са малки.

Дянков излезе с алтернатива за здравните вноски
Автор: Anonymous да 2010-03-11 @ 17:12 EET
До втория коментирал: Ти бе галош прост, защо не учи и не стана лекар? Сега като се разболееш при знахар ли ще отидеш? Напишете  бе многознайници , кой е имал заплага 24000 на месец. По добре спестявайте за да си купите по два джипа вместо да пишете небивалици и глупости.
Дянков излезе с алтернатива за здравните вноски
Автор: Anonymous да 2010-03-11 @ 17:30 EET
Отново герберски" глупости но търкалета". Защо още не са изплатени заплатите за месец яниари на специалистите от ДКЦ-тата в Добрич?  Наближава  срока определен по закон за изплащане на февруарските заплати. И тях ли ще чакат? Те не хранят децата си с въздух и не плащат данъците и сметките си за битовите потребления с песни  и с празните приказки на някои коментирали по-горе.  Дянков, приведи парите за заплати на хората, докато не са затворили кабинетите си, че ние пациентите ще страдаме от това, както се получи със стачката на джипитата!
Дянков излезе с алтернатива за здравните вноски
Автор: Anonymous да 2010-03-11 @ 18:03 EET
Призовавам всички специалисти от ДКЦ-тата  да започнат ефективна стачка докато не им изплатят заплатите! Иначе  ще  "лапат мухите" и следващия месец. Управителите им да не спят, а да им ударят ключа, че да видим кой ще поставя диагнозите на болните за да могат  джипитата да ни лекуват. Ние пациентите разчитаме на специалистите и им съчувстваме.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди