изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:48 EEST
НАД 1 МЛРД. ЛЕВА ЗА ДИРЕКТНИ ПЛАЩАНИЯ ЗА 2010 Г.    
ЗемеделиеОт 771 млн. лева за кампания 2009 за директните плащания вече са изплатени 765 млн. лв., съобщи пресцентърът на земеделското министерство като цитира премиера Бойко Борисов.

Той е припомнил, че за кампания 2007 г. за некоректно изплатени средства страната ни е глобена от Европейската комисия с 40 млн. лв., които в момента се обжалват. „затова трябва да бъдем дисциплинирани и да има контрол”, заявил той.
Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов е призовал кампания 2010 г. да протече прозрачно и да няма грешки. В края на миналата година Народното събрание гласува дефицит от 500 млн. лв., от които 460 млн. бяха разпределени към земеделските производители. В условията на тежка финансова и икономическа криза българското земеделие получи своевременно необходимите средства. За първи път ние успяхме да изпълним обещанията към земеделските производители, посочи министърът. Това, което остава за плащане по кампания 2009 г. ще бъде изплатено след като се направят необходимите проверки по застъпване на площите, е уточнил министърът.
За кампания 2010 г. предвиденият пакет от средства е близо 1 млрд. лева, от които 328 млн. евро са от Европейския съюз, а 300 млн. лева от националния бюджет, е обявил изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие” Калина Илиева. Дали този сектор ще бъде печеливш догодина или не зависи само от нас, е подчертал зам.-министърът на земеделието Преслав Борисов. Той е информирал земеделските производители, че е създаден Кризисен щаб за организиране и провеждане на кампания 2010 г. Четири екипа от министерството и Държавен фонд „Земеделие” – Разплащателна агенция  ще обикалят страната и по места ще разясняват на земеделските производители основните моменти по кампанията, като в един от екипите ще участва лично зам.-министърът.
 


Сходни връзки

НАД 1 МЛРД. ЛЕВА ЗА ДИРЕКТНИ ПЛАЩАНИЯ ЗА 2010 Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди