изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 06:30 EEST
ИТАЛИАНСКА КОМПАНИЯ ПОДКРЕПЯ НАЦИОНАЛНАТА АСОЦИАЦИЯ НА СЛЯПО-ГЛУХИТЕ В БЪЛГАРИЯ    
НовиниСред най-активните й структури е Дружеството на слепо-глухите в Добрич

Enel Cuore - благотворителната организация на италианската енергийна компания Enel, обяви вчера връчването на своето трето дарение в България. То е на стойност 28 945 евро и е в полза на Националната асоциация на сляпо-глухите в България (НАСГБ). Сумата ще бъде използвана за закупуването на брайлови принтери и дисплеи, необходими за отпечатването на информационните бюлетини на НАСГБ на брайлов шрифт.
Димитър Парапанов, председател на НАСГБ, е коментирал, че  „Националната асоциация на сляпо-глухите в България изразява голямата си благодарност към италианската фондация Enel Cuore за това дарение, което ще направи възможно отпечатването на брайлов шрифт на изданията на асоциацията - списание „Звук и светлина” и „Информационен бюлетин”. Брайловото писмо, което е от голямо значение за слепия човек, е многократно по-необходимо за тотално сляпо-глухия, който не може да възприема по друг начин информация, освен чрез осезанието си.”
Това е третото дарение, което Enel Cuore прави в България. Сред най-активните структури на Националната асоциация на сляпо-глухите в България е тази в Добрич, която се очаква също да бъде подпомогната с придобивките от дарението.

 


Сходни връзки

ИТАЛИАНСКА КОМПАНИЯ ПОДКРЕПЯ НАЦИОНАЛНАТА АСОЦИАЦИЯ НА СЛЯПО-ГЛУХИТЕ В БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди