изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:40 EEST
М. Димитров: Усещаме паника в правителството    
Политика По време на кръгла маса днес в парламента лидерът на СДС Мартин Димитров заяви, че се забелязват хаотични действия на правителството, като няма ясна концепция за излизане от кризата. "От СДС усещаме паника в правителството. Тези несъбрани пари и дефицит водят до сложна обстановка", допълни Димитров, предаде Фокус

Мартин Димитров повдигна темата за създаването на национален антикризисен щаб. По думите му, идеята била косвено приета от финансовия министър Симеон Дянков. В този национален щаб трябвало да влязат синдикати, работодатели, организации и партии, за да се види от кои сфери могат да се съкратят разходи.

"Не трябва да се чака до последния момент, за да има сериозен дефицит в бюджета. Ако дефицитът е между 1 - 1,5 млрд. лв., след края на месеца ще има спешна нужда от съкращаване на разходите", коментира Димитров.

Запазването на макроикономическата стабилност е другият приоритет, според Димитров.

"Увеличаването на здравните вноски не е полезно за здравната система, защото не е ясно дали това ще доведе до увеличаване на приходите в НЗОК. Целият ЕС намалява осигурителната тежест, а България прави точно обратното. Няма дебат за това решение, а не може без оценка на въздействието, да бъде направено увеличението. Трябват методи за изсветляване на българската икономика чрез намаляване на данъците и осигуровките. Сегашното увеличение можело да съсипе усилията от предишните осем години в тази посока", коментира ситуацията синият лидер.

 


Сходни връзки

М. Димитров: Усещаме паника в правителството | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
М. Димитров: Усещаме паника в правителството
Автор: Anonymous да 2010-03-11 @ 22:57 EET

След, като усещате паника и хаос в правителството,защо го подкрепяте,а какво предприехте?.....


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди