изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:58 EEST
Крадец, стрелял срещу полицаи, учил в училище на МВР    
Ред и сигурност
Четирима са вече задържаните във връзка със снощния опит за въоръжен грабеж на златарско ателие в Пазарджик, последван от престрелка с полицията. Това съобщи днес директорът на областната дирекция на МВР Стоян Стоянов.


Трима маскирани и въоръжени нападнаха в сряда вечерта бижутерски магазин в пазарджишкия ромски квартал "Изток". По това време там били собственикът на ателието и още четирима служители. При задържането на нападателите единият от тях - Костадин С., открил стрелба срещу униформените, но пострадали от тях няма. Снощи беше съобщено, че при завързалата се престрелка леко е бил одраскан от куршум един от служителите в ателието.

Апашите са успели да откраднат чантата, в която е било прибрано златото, малко преди затварянето на златарския магазин. В нея е имало 2,3 кг бижута.

Извършителите са разполагали с богат арсенал от оръжия, каза още Стоянов, цитиран от "Фокус". Единият от нападателите е стрелял с пистолет „Зиг Зауер” 45-ти калибър. Освен това те са носели автомат „Калашников”, калибър 5,45 десантен вариант и пушка тип помпа 12-ти калибър.

Четвъртият задържан по случая - Стоян С., роден 1977 година, криминално проявен, е съучастник на тримата извършители. Той е подавал информацията, като е наблюдавал ателието и е помагал на групата. Има заподозряно и пето лице, който е трябвало да пласира златото. Засега въпросният мъж не е арестуван, но служители на полицията са извършили обиск в дома му и е открит на адреса, на който е живее.

Мъжът, който е стрелял, се казва Костадин С. с прякор Лудия, на 37 години от Пазарджик. С неговия автомобил „БМВ” извършителите на грабежа е трябвало да избягат. Той е учил в полицейското училище в Пазарджик, но не е работил като полицай.
Другият от групата, който е бил въоръжен с автомата, се казва Ангел Г., роден през 1978 г. Има два прякора - Колелото и Еджъла. На 15 август 2008 година е взривен автомобилът му в Пазарджик.

Шофьорът на групата се казва Борислав И., роден 1973 г., от Пазарджик. Той няма криминални прояви.

Акцията по задържането на групата е резултат от едномесечна работа и в полицията са били информирани предварително за обира, посочи Стоян Стоянов. Групата била разследвана във връзка с друга криминална дейност и в хода на работата били събрани сведения и за подготвян грабеж, предаде БТА.

Днес на задържаните е наложен 72-часов арест от прокуратурата. След изтичането им ще бъде поискано от съда да им наложи постоянна мярка за задържане под стража. dir.bg

 


Сходни връзки

Крадец, стрелял срещу полицаи, учил в училище на МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди