изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:56 EET
ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО ЗА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ за периода 12–18 март 2010 година    
Времето

В петък ще има променлива, по-често значителна облачност, и слаби краткотрайни валежи, предимно от дъжд. Вятърът ще е до умерен от запад. Минимални температури между минус 5 и 0 градуса, по крайбрежието до 2-3. Максималните ще се повишат до 3-8 градуса, а по крайбрежието и в югоизточните райони ще са около и малко над 10 градуса.



 

В събота облачността чувствително ще намалее. Ще духа до умерен, само в сутрешните часове в северните райони временно засилен вятър от запад-северозапад. Минималните температури слабо ще се понижат, а преобладаващите максимални ще са от 4 до 9 градуса.

В неделя и понеделник ще има променлива облачност. Валежи не се очакват. Вятърът ще е слаб до умерен, най-често от север-северозапад. Минималните температури ще се повишат до минус 3-плюс 2 градуса. Максималните, главно в понеделник, ще се повишат с 1-2 градуса.

Във вторник времето ще бъде топло, с температури на места до 10-12 градуса. След обяд облачността ще се увеличи. В нощта срещу сряда ще премине добре изразен студен атмосферен фронт. Вятърът ще се усили. На места ще превали, предимно слаб сняг. В сряда до обяд ще е ветровито, на места със слаби превалявания от сняг и дъжд. След обяд вятърът ще отслабне, валежите ще спрат, а облачността ще намалее. Дневните температури ще се понижат до 1-6 градуса.

През последния ден от периода облачността ще е променлива, без валежи. Вятърът от югозапад временно ще се усили. Дневните температури ще се повишат до 12-14 градуса.

Вълнението на морето ще е 1-2 бала по южното крайбрежие и 2-3 по северното и в открито море.

Температурата на морската вода ще е 3-5 градуса.

 

 

Деж. синоптик: В. Тодорова

 

 

Национален институт по метеорология

и хидрология при БАН - филиал Варна

телефони за информация:

телефон: 0900-15-944;

GSM: 088-15-944 (важат за цялата страна)

 


Сходни връзки

ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО ЗА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ за периода 12–18 март 2010 година | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди