изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 22:14 EEST
Георги Първанов свика медиите по три въпроса    
Новини
Президентът Георги Първанов ще даде пресконференция от 14.00 ч. в Гербовата зала на "Дондуков" 2. Във встъплението си държавният глава ще коментира въпроси, свързани с антикризисната политика, подготовката на българската позиция по Стратегия "Европа 2020", както и отношенията между институциите.


Подобна рядка форма на изява на държавния глава се явява продължение на разногласията между Президентството от една страна и Министерския съвет, Народното събрание и ГЕРБ - от друга. Държавният глава не кани често медиите за пресконференции. Последният такъв случай беше след парламентарните избори миналата година, припомня Дарик.

Първоначалният час, предвиден за пресконференцията, беше 9.30, но по-късно от президентството беше променен на 14. Според вестник “Дневник“, промяната е за да може пресконференцията да се предава по БНТ. Телевизията ще излъчва на живо.

Причината е спор с управляващата партия за ефирното време на Канал 1, тъй като изявата на президента трябваше да се излъчва пряко сутринта. В същото време обаче от ГЕРБ поискали традиционният петъчен парламентарен контрол, който по закон също се излъчва по БНТ, да започне не в 11 часа, както обикновено, а в 9. Шефката на телевизията Уляна Пръмова уведомила с писмо председателят на НС Цецка Цачева, че държавната телевизия няма как да излъчи традиционния парламентарен контрол в петък в частта му от 12,45 часа до 14 часа, тъй като има сключен договор с организаторите на ски турнир.

Първоначално депутатите склонили контролът да се излъчва по сателитния канал. Изненадващо обаче депутатите от мнозинството поискаха контролът да се измести за по-ранен час. Тъй като по закон БНТ е длъжна да го излъчва, така изявата на Първанов, също предвидена да се излъчва на живо от 9.30 ч., отпада от програмата на телевизията.

Желанието на президента да коментира въпросите за отношенията между институциите е развитие на спора между него и министъра на финансите Симеон Дянков, в който по-късно се включиха и Народното събрание и ГЕРБ. Първанов се засегна заради думи на Дянков в телевизионно предаване, после предостави стенограмата от срещата им в президентството на медиите, а това предизвика гневна реакция на ГЕРБ. Партията на Бойко Борисов обяви, че започва процедура за отстраняване от власт на президента.

По всяка вероятност ГЕРБ ще съберат нужните депутатски гласове за стартиране на процедурата - 160, след като вчера от РЗС обявиха, че ще подкрепят искането. По-рано това направиха Синята коалиция и "Атака".
dir.bg

 


Сходни връзки

Георги Първанов свика медиите по три въпроса | 9 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Георги Първанов свика медиите по три въпроса
Автор: Anonymous да 2010-03-12 @ 09:16 EET
не ПРЕЗИДЕНТА а георги първанов е обикновен крадец и измамник. тои трябва да се маха час по скоро и да върне всичко откраднато
Георги Първанов свика медиите по три въпроса
Автор: Anonymous да 2010-03-12 @ 12:08 EET
А ПРЕДИ НЕГО ТРЯБВА ДА СЕ МАХНЕ
БОЙКО БОРИСОВ,И ВСИЧКО ЩЕ СИ
ДОЙДЕ НА МЯСТО.

Георги Първанов свика медиите по три въпроса
Автор: Anonymous да 2010-03-12 @ 13:36 EET
Този Първанов кара втори мандат- 9 години е президент, беще и при царя и при Станишев: не го чух думичка да продума за кражби, заменки, а сега е много активен-  навярно му спират кранчето с милиони комисионни от Русия- шопски хитрец и некадърник
Георги Първанов свика медиите по три въпроса
Автор: Anonymous да 2010-03-12 @ 16:04 EET
ПЪРВАНОВ Е ВИСОКО ДЪРВО, КОЙТО СЕ ЦЕЛИ В НЕГО ПАДА! РАЗБРАЛА, ЛИСИЦАТА, ЧЕ ГРОЗДЕТО Е ВИСОКО, НЕ МОЖЕ ДА ГО СТИГНЕ И СИ КАЗАЛА, ЧЕ Е КИСЕЛО!
Георги Първанов свика медиите по три въпроса
Автор: Anonymous да 2010-03-12 @ 17:11 EET
Видяхте ли го как му трепереха ръцете по време на пресконференцията? Сосиалното перезидент, /анти/натовеца, бащата на тройния одеколон/коалиция, аркадаша на Сопола и неговата шайка.............хахахахахахахахаха.......Сега ще го изцибат!!!
Георги Първанов свика медиите по три въпроса
Автор: Anonymous да 2010-03-12 @ 17:26 EET
Ако за Първанов казвате,че е крадец,то тогава кажете,че цялата ни нация е крадлива!
Георги Първанов свика медиите по три въпроса
Автор: Anonymous да 2010-03-12 @ 20:18 EET
за гоце ли става въпрос? ...мх...я стига...
Георги Първанов свика медиите по три въпроса
Автор: Anonymous да 2010-03-13 @ 00:12 EET
Доста е противна физиономията на този Парванов, че и говоренето му някак гъгниво и еднакво.
Георги Първанов свика медиите по три въпроса
Автор: Anonymous да 2010-03-13 @ 16:25 EET
Вие по физиономията ли съдите, колко му струва шапката!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди