изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:36 EEST
Започва да се изяснява разпадът на РЗС - Абаджиев ще представлява България в ”Набуко”    
Политика
Аз се включих в проекта РЗС като председател на Европейски демократически институт, консервативен проект, който да бъде припознат от европейските консерватори.


Това каза бившият зам.-председател на РЗС Димитър Абаджиев пред bTV, предаде БГНЕС. Някъде през ноември регистрацията на европейската партия на консерваторите направи своята регистрация без РЗС. Аз не мога да говоря от тяхното име, това не е коректно. За мен по-важен е резултатът, сподели Абаджиев. Особено през декември стана ясно, че този проект няма да се случи с РЗС.

В самото начало поведението на РЗС беше правилно, с всички критики към него. Колегите от европейската консервативна партия са направили своите изводи и аз не можех да бъда повече полезен на РЗС. Аз съм убеден, че този проект има място в България, но да се наречеш само консерватор не значи още нищо. Аз съм участвал в проекта с искрено желание, вярвайки че могат да се обединят десните консервативни убеждения, посочи Абаджиев.

Не съм знаел, че ще има арест на Алексей Петров, каза още той в отговор на въпрос дали тогава е решил да напусне РЗС. Освен политически има и лични причини човек, когато се оттегля. За Алексей Петров не знам дали е имал отношение към политиката, но той имаше връзка с РЗС. Виждал съм го един-два пъти с Яне Янев и този факт не трябва да се отрича, заяви Абаджиев. Аз се запознах с него на една среща в РЗС, но не е присъствал на официални срещи на партията. Не знам дали е давал пари на РЗС. Финансирането е идвало както на другите партии и сега, след като не съм в партията не мога да коментирам. Самото поведение на РЗС след ареста на Алексей Петров показват съществуването на контакти с партията и това не бива да се отрича. Аз казвам това, което знам, но изводите са ясни, за детайлите питайте други, допълни Абаджиев.

Засега имам номинация за участие по отношение международната компания "Набуко". Имам предложение да бъда представител на България. Този разговор го водихме първо с премиера, той обяви във Великобритания, че много е важен проектът. Премиерът говори с мен преди две-три седмици. В момента международната дипломация е енергийна дипломация. Това не е политическо предложение, това е експертно и дипломатическо предложение, подчерта Абаджиев. След това е имал разговори и министъра и други. Целта на участието му в проекта е че винаги е бил убеден, че трябва да се оттласнем от зависимостта на Русия и в случая ще бъде използван неговият международен опит.

Ако е имал досега някакви съмнения дали ГЕРБ е дясна партия, сега след последните изяви на Първанов му станало ясно. Според него президентът е апологет на руското енергийно влияние и защо не се публикуват стенограмите от разговорите си с Путин или шефа на "Газпром" Алексей Милер. Абаджиев уточни, че той ще стане окончателно представител на България в проекта "Набуко", след като бъде одобрен от международния консорциум, базиран във Виена. 

 


Сходни връзки

Започва да се изяснява разпадът на РЗС - Абаджиев ще представлява България в ”Набуко” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди