изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:45 EEST
„Хюриет”: Шведският парламент прие резолюция за геноцид срещу арменците в Турция през 1915 година    
Новини Стокхолм. Парламентът на Швеция прие с един глас преднина резолюцията, която признава като геноцид събитията, насочени срещу арменците в Османската империя през 1915 година, пише турският вестник „Хюриет”. 131 от шведските депутати са гласували „за”, а 130 срещу приемането на резолюцията. Приемането на този документ в Швеция става седмица след като подобна резолюция беше гласувана от Комитета за външни връзки на Конгреса на САЩ.


Резолюцията, гласувана от шведския парламент, е изготвена от депутати от различни партии. В нея се настоява, че арменците, етническите общности на сирийци, асийрици и келдани и понтийските гърци в Турция през 1915 година са станали жертва на геноцид. Разгорещените разисквания между депутатите, подкрепящи резолюцията и онези, които са срещу нейното приемане, са продължили 6 часа.
Турция реагира остро срещу приемането на резолюцията. Планираната визита на премиера Реджеп Тайип Ердоган в Швеция на 17 март е отменена. В Анкара е повикан и посланикът в Стокхолм Зергюн Корутюрк.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

„Хюриет”: Шведският парламент прие резолюция за геноцид срещу арменците в Турция през 1915 година | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди