изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:34 EEST
Съдебно-икономическа експертиза по дело за неплатени пътни такси на ГКПП-Дуранкулак, назначи Добричкият окръжен съд    
Ред и сигурност  Добричкият окръжен съд назначи нова съдебно-икономическа експертиза по  наказателното дело срещу 37-годишния Георги Т. Н. от гр. Шабла, област Добрич. Срещу него е повдигнато обвинение за това, че в качеството си на длъжностно лице – контрольор към Управление „Пътни такси и разрешителни” при условията на продължавано престъпление през периода 03.06.2006 г. – 31.08.2006 г. не е изпълнил служебните си задължения, като е пропуснал в Република България през ГКПП Дуранкулак, без да събира винетни такси и да издава квитанции 2 582 моторни превозни средства с чуждестранна регистрация, за които е следвало да събере пътна такса.

 Стореното е с цел да причини вреда на фонд „Републиканска пътна инфраструктура”. Настъпилите значителни вредни последици са оценени на 23 880,73 лв.

Днес Добричкият окръжен съд прие множество справки от Агенция „Пътна инфраструктура”, МВР, Полицейските управления в Шабла и Ген. Тошево, Митница Варна и Гранична полиция. С тях бяха събрани необходими за изясняване на делото данни като трудовото досие на подсъдимия, личните му отчети за издадени квитанции за събрани пътни такси за инкриминирания период, за влезлите тогава в страната чужди автомобили с валидни винетни стикери и такива с изтекъл срок, за автомобилите на специален режим, нормативни документи, уреждащи работата на служителите на различните служби на границата, оперативния дневник на ГКПП – Дуранкулак, информация за реекспорта на автомобили, за недопуснати в страната граждани и автомобили и т. н.

Добричкият окръжен съд постанови назначеното вещо лице, след като се запознае с приетите нови доказателства да отговори колко и кои са нетаксуваните чуждестранни пътни превозни средства, и каква е дължимата сума, представляваща неплатени пътни такси за винетки.

Съдът разпита двама свидетели, работили като сътрудници „Охрана” на ГКПП-Дуранкулак през посочения период. Двамата заявиха, че не помнят случаи, когато за обслужване на влизащи в страната коли е било ползвано и платното за изход. Според тях натоварването не е водело до хаос на ГКПП-Дуранкулак, а ако имаше подобни инциденти, те щяха да бъдат документирани и да станат обществено достояние.

Процесът ще продължи на 20.05.2010 г.

 

12.03.2009 г.                                    Пресслужба Добрички окръжен съд     

 

ЗАЛОВИХА ГРАНИЧЕН ПОЛИЦАЙ С КОНТРАБАНДНИ ЦИГАРИ

 

ГРАНИЧЕН ПОЛИЦАЙ И ПЛЕМЕННИКЪТ МУ РАЗСЛЕДВАНИ ЗА УЧАСТИЕ В ЦИГАРЕНА ДАЛАВЕРА

 


Сходни връзки

Съдебно-икономическа експертиза по дело за неплатени пътни такси на ГКПП-Дуранкулак, назначи Добричкият окръжен съд | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Съдебно-икономическа експертиза по дело за неплатени пътни такси на ГКПП-Дуранкулак, назначи Добричкият окръжен съд
Автор: Anonymous да 2010-03-12 @ 22:29 EET
още един се отърва  поне защо пишете че ги задържате 
Съдебно-икономическа експертиза по дело за неплатени пътни такси на ГКПП-Дуранкулак, назначи Добричкият окръжен съд
Автор: Anonymous да 2010-03-13 @ 13:32 EET
да бе сигурно щяха да станат обществено достояние на куково лято колкото другите гранични полицаи които забравиха вече за инцидента си  пълни глупости кога някой от тия ще бъде осъден колкото  илия желязков ще бъде  осъден толкова и тия писна ни вече от корупция и несправедливи  дела!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди