изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:05 EEST
Цветан Цветанов: Писмото на ВСС не кореспондира с толерантността между институциите    
Новини София. Писмото на Висшия съдебен съвет ВСС е като вдигане на пръст към министъра – това каза Цветан Цветанов по повод вчерашното заседание на Висшия съдебен съвет, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Ден по-рано ВСС изпрати писмо до медиите, с което покани вътрешния министър на заседанието им в четвъртък, за да разговарят за негово изказване, че сегашният ВСС е компрометиран и има въпроси, дали „октоподите” не са кадровици във ВСС. „Аз писмото получих официално късно вечерта в сряда.

Сами разбирате, че моята програма е доста натоварена и аз не мога да реагирам на всяко желание на Висшия съдебен съвет да се явявам при тях”, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов на пресконференция, на която бе представен отчета на ГДБОП. „Първото, което е по Конституция - министърът на вътрешните работи и всички министри се отчитаме и се явяваме по разпореждане на българския парламент”, посочи Цветанов.
По думите му писмото, което е получил от ВСС, не кореспондира с възпитанието и с духа на толерантност и уважение към институциите.
„В първата си част те отделят по-голямо внимание за това, че говорим за компрометирания ВСС, за октопода и накрая на писмото в едно изречение – елате все пак да поговорим за координацията и взаимодействието между ВСС и МВР”, заяви Цветанов. По думите му - в него възниква въпросът, каква работа има министърът на вътрешните работи във ВСС – да координира взаимните ни действия? „Малко това е вдигане на пръст към министъра на вътрешните работи - да му кажат: „Все пак, трябва да дойдеш тук, за да те изслушаме и да поговорим”, посочи Цветанов.
Той каза още, че със Съюза на съдиите са имали конструктивен диалог, в духа на уважението. „Това е по-полезното и по джентълменското, но ще отида във ВСС и смятам, че след тази среща те ще осъзнаят важността на това, което трябва да направят и важността на заеманите от тях постове”, заяви Цветанов.
На въпрос, дали ще им даде информация, от която „да им паднат зъбите”, Цветанов заяви, че има закон за боравене с класифицирана информация, така че зъбите им няма да падат от тази среща. „Защото просто няма да мога да им споделя всичко, защото просто има допустимост, да предоставиш информация на тези, които имат право да го знаят” – коментира вътрешният министър.
Десислава АНТОВА
 


Сходни връзки

Цветан Цветанов: Писмото на ВСС не кореспондира с толерантността между институциите | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Цветан Цветанов: Писмото на ВСС не кореспондира с толерантността между институциите
Автор: Anonymous да 2010-03-12 @ 21:00 EET
ЦИРКАДЖИИ !

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди