изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:28 EEST
ПОВЕЧЕ И ПО-БЪРЗО ПРИКЛЮЧЕНИ ДЕЛА ПРЕЗ 2009 Г. ОТЧИТАТ ПРОКУРОРИТЕ    
НовиниПодобрена е резултатността по делата, образувани за престъпления, засягащи финансовите интереси на Евросъюза

Наблюдава се положителна тенденция към повишаване процента на решените през годината преписки и подобряване срочността на приключването им – това бе отчетено на пресконференция на прокуратурата в Добрич за отчитане на работата й през 2009 г. Посочено бе, че има подобрение на резултатността по делата, които са образувани за престъпления, засягащи финансовите интереси на Европейския съюз. Това се отдава на доброто сътрудничество с другите контролни и разследващи органи като МВР, ДАНС, ДФ “Земеделие” и ТД на НАП.
Като положителна тенденция, която се е наложила като стил и метод на работата през 2009 година, е екипността. Тя е дала резултати по дела срещу престъпни групи, за злоупотреби с европейски фондове, за данъчни престъпления, а също и за производства срещу служители на МВР.
През миналата година прокурорите от областта са работили по 8 203 преписки. Бил е осъществен надзор по 10 403 досъдебни производства. Сред тях най-много – 1 625, са тези против собствеността. Следват ги общоопасните престъпления като пътно-транспортни произшествия, пожари, палежи и др., а също и престъпленията против личността. 105 е броят на досъдебните производства против стопанството, толкова са и тези за документни престъпления. Най-малко са досъдебните производства по дела срещу брака и семейството, а също и против правата на гражданите.  Дело за оскверняване на българския трибагреник в Тервел е единственото производство против Републиката.
През годината са били решени 9 284 досъдебни производства, а обвиняемите по тях са 1 514, което е с 86-ма повече от предходната година.
От прокуратурата отчитат и подобряване на качеството на прокурорските актове. През 2009 г. се е увеличил броят на предадените на съд лица, а също и на арестуваните. Мярка „задържане под стража” е наложена на 159 лица, при 98 през 2008 г. Малка част от тях са променени в „домашен арест”
 


Сходни връзки

ПОВЕЧЕ И ПО-БЪРЗО ПРИКЛЮЧЕНИ ДЕЛА ПРЕЗ 2009 Г. ОТЧИТАТ ПРОКУРОРИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди