изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:59 EEST
ПРЕДЛАГАТ ЕЛЕНА ПОПТОДОРОВА ОТНОВО ЗА ПОСЛАНИК В САЩ    
НовиниБившият депутат от Добричка област Елена Поптодорова отново да заеме поста посланик на България в САЩ – това предложение се съгласува между институции, съобщи „Труд”.

Предлага се още заместник външният министър Марин Райков ще бъде предложен за посланик на България във Франция. Според осведомени за САЩ е предложена Елена Поптодорова, която бе седем години посланик във Вашингтон, а в момента е директор на дирекция “НАТО и международна сигурност” в МВнР. Райков също има един посланически мандат в Париж - от 2001 до 2005 година.
За Скопие е предложен дипломат от кариерата, но името се пази в дълбока тайна. Назначенията за трите столици не търпят отлагане. Вашингтон се оваканти, след като Румяна Желева предизвика спешно отзоваването на Лъчезар Петков в края на 2009 г. Посланичката ни в Париж Ирина Бокова стана генерален директор на ЮНЕСКО. Празно е и мястото в Анкара след отзоваването на Бранимир Младенов за нарушения по време на българскияпарламентарен вот през 2009 г. Засега обаче нямало кандидат за Турция.
През 2010 г. предстоят много посланически рокади, тъй като изтичат мандатите на сегашните ни дипломати в Белград, Берн, Виена, Рабат, Будапеща, Буенос Айрес, Каракас и др. В края на годината ще се търсят и кандидати за Белгия, Норвегия и Полша. Предстоят назначения и на генерални консули в Солун и Милано.
 


Сходни връзки

ПРЕДЛАГАТ ЕЛЕНА ПОПТОДОРОВА ОТНОВО ЗА ПОСЛАНИК В САЩ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди