изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:56 EEST
ТРИ НОВИ СХЕМИ ЗА СУБСИДИРАНЕ НА ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ ТРЪГВАТ ПРЕЗ 2010 Г.    
НовиниТри нови схеми за национални доплащания към директните плащания за земеделските стопани ще се прилагат през 2010 г., стана ясно вчера.


Те бяха представени в рамките на национален форум в НДК.
Първата нова схема е за национални доплащания за тютюн. Право на подпомагане по схемата имат земеделски стопани, които са отглеждали тютюн през която и да е година на периода 2007-2009 г., който е изкупен и премиран по реда на Закона за тютюна и тютюневите изделия. Помощта се изплаща на килограм, въз основа на средногодишното количество изкупен качествен тютюн по сортови групи. За да получи подпомагане по тази схема, кандидатът трябва да бъде земеделски стопанин и да извършва земеделска дейност, като не е необходимо тя да включва производството на тютюн. Втората нова схема е за национални доплащания за крави с бозаещи телета. Право на подпомагане по нея имат регистрираните земеделски стопани, отглеждащи в стопанството си пет или повече крави или юници по схемата за крави с бозаещи телета.
За да се кандидатства за подпомагане не е нужно кравата вече да има теле, достатъчно е нейното основно предназначение да е кърмене на телета за месо, а не производство на мляко. За да получи подпомагане по схемата земеделският стопанин трябва да продължи да отглежда животните най-малко до 30 ноември 2010 г.
Третата нова схема е за национални доплащания за клане на говеда. Право на подпомагане имат земеделските стопани, които предадат за клане на кланица, или изнесат или предадат за износ в страна извън ЕС, в срок до 30 ноември 2010 г., най малко пет говеда.
 


Сходни връзки

ТРИ НОВИ СХЕМИ ЗА СУБСИДИРАНЕ НА ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ ТРЪГВАТ ПРЕЗ 2010 Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди