изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 17:08 EEST
ГЕРБ не се отказва от искането за импийчмънт    
ПолитикаГЕРБ не смятат да се отказват от искането за отстраняване на президента Георги Първанов, каза за По света и у нас вицепремиерът Цветан Цветанов.

Според него държавният глава драматизира прекалено отношението на ГЕРБ, което сам е предизвикал. Левицата, очаквано, остава на страната на Първанов. Председателят на БСП Сергей Станишев споделя виждането на президента, че сега на ход в спора е правителството и то трябва да направи крачката назад.

След края на пленарния ден и точно за началото на пресконференцията на президента парламентът опустя бързо. Само в стаята на левицата организирано останаха да гледат изказването на Георги Първанов.

Сергей Станишев каза: "Това, което каза президентът, сигурно на 90 % се покрива с нещата, които БСП и КБ говори вече няколко месеца, защото кризата в България се задълбочава в последните месеци и затова носи отговорност сегашното правителство."

Конфликтът ГЕРБ - Първанов е провокиран от управляващите и затова те трябва да направят крачката назад, смята Станишев.

"Мисля, че е и в техен интерес, вярвам, че премиерът го разбира. Ако не го разбира, лошо за него. Нещата или топката, ако искате, са в полето на премиера. Според мен той трябва да покаже, че осъзнава своята отговорност като министър-председател.", добави Станишев.

ГЕРБ не смятат да отстъпват. Вицепремиерът Цветан Цветанов се зарече, че управляващите ще отстояват докрай искането си за отстраняване на президента, за да се види кой е крив и кой прав.

На въпрос: Готови ли сте да прекратите процедурата за импийчмънт на президента в интерес на диалога с него, защото той каза, че е готов на диалог, но не под сатъра на импийчмънта, Цветанов отговори: "Пак искам да повторя, президентът не знам защо поставя условия. Тук няма нещо, което е лично към него. Тук има една принципна позиция, която изразява ГЕРБ и ПГ на ГЕРБ. Така че в тази посока има достатъчно основания за искане на импийчмънт и то е освен нарушаване на основния закон К, чл 32, ал 2, в по-голямата си част може би е моралният аспект от поведението на президента спрямо един български министър".

Цветанов не приема и упреците на президента за тревожно срастване в негово лице на политическата власт със силовите органи.

"Ако това е практика от времето, когато той е в политиката и така са го практикували, принципите в политиката на ГЕРБ са коренно различни от това, което имаше в БСП. Той не каза нищо като позиция спрямо операция Наглите, Октопода, които според мен трябваше да бъдат ангажимент като изпълнение на предишното правителство, на което той беше основният архитект.", добави вътрешният министър.

ГЕРБ са категорични, че позицията им за импийчмънт на президента е принципна и в нея няма лично отношение към Георги Първанов./БЛИЦ
 


Сходни връзки

ГЕРБ не се отказва от искането за импийчмънт | 17 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ГЕРБ не се отказва от искането за импийчмънт
Автор: Anonymous да 2010-03-13 @ 20:58 EET

Че що да се отказват,те вече и президент са си намерили, остава само да го турят и всичко в държавата да потече по мед и масло!

ГЕРБ не се отказва от искането за импийчмънт
Автор: Anonymous да 2010-03-13 @ 21:16 EET
Бий червените до побеляване!
ГЕРБ не се отказва от искането за импийчмънт
Автор: Anonymous да 2010-03-13 @ 21:23 EET

пълна анархия сред висшата ейрархия  !

ГЕРБ не се отказва от искането за импийчмънт
Автор: Anonymous да 2010-03-13 @ 21:37 EET
Докато сините се бият до пожълтяване, червените,зелените и жълтите до побесняване ще останем само герберчета!
ГЕРБ не се отказва от искането за импийчмънт
Автор: Anonymous да 2010-03-13 @ 21:45 EET

и със  НПК  ако бяхте наясно досега  да бяхте  оправили  хазната   все присвоил някой държавни пари   а  никой  още нищо  не  е върнал   разни там октоподи  факири   хванати били   хората продължават  да  търсят отговорност   за изчезналите си  близки  накрая много музика   няма я булката   с една поправка  те  не че  няма  да лежат  ами  и  в  затворите  министрите почнаха да ги венчават   ако  ще си ходи  президента   поне  си  тръгвайте  всичките  !ТО така и така  държавата ни е пълна анархия  ами  да   я довършим докрай  иначе  на АХМЕД  ДОГАН  кога ще му се  падне  такова нещо от което да се възползува

ГЕРБ не се отказва от искането за импийчмънт
Автор: Anonymous да 2010-03-14 @ 11:23 EET
Наясно сме с абривиатурата НПК /наказателно процесуален кодекс/, само дето не можем да го прилагаме.Вярно е щом двама се карат, третия Доган печели, ама не бива да го допуснем!
ГЕРБ не се отказва от искането за импийчмънт
Автор: Anonymous да 2010-03-14 @ 11:32 EET

аз също съм безработна  но  президента трябва да се изкара мандата защото  може да стане още по лошо от това което сме така  виждам нещата така си изказвам мнението !

ГЕРБ не се отказва от искането за импийчмънт
Автор: Anonymous да 2010-03-14 @ 13:16 EET
Представете си само ако герберите вземат и президенската власт?Трябва и младо и старо да емигрира!
ГЕРБ не се отказва от искането за импийчмънт
Автор: Anonymous да 2010-03-14 @ 13:19 EET

като прочетът статията   РОДИТЕЛИ    НАГЛОТО  ЧЕНГЕ  ДА ИЗДАДЕ  БАНДАТА В ДОБРИЧ    тогава  да искат  пост   защото  всички  са  замесени  даже  и хора  които  са  в парламента  и чакайте да  ви  се  даде  хляб 

ГЕРБ не се отказва от искането за импийчмънт
Автор: Anonymous да 2010-03-14 @ 15:38 EET
За " Наглото ченге " има кой да дава отговор Цветанов и Борисов, вече 7м ровят! Оплескаха изпълнителната власт, сега искат и президентската,но импийчмънтът им няма да мине! Някой трябва да им духа във врата,ако и президент си турят гербер, отиде коня в реката,тук няма да можете да си изразявате мнението,  ЩЕ СЛУШАМЕ САМО " ШМЕНТИ КАПЕЛИ"!
ГЕРБ не се отказва от искането за импийчмънт
Автор: Anonymous да 2010-03-14 @ 15:43 EET

АБЕ НЯМА КВО ДА РОВЯТ   МИНКО САКАТИЯ  ЗНАЕ  ВСИЧКО   ДА ГО  ПРИВИКАТ    ЧЕ   И ДРУГИТЕ

 

ГЕРБ не се отказва от искането за импийчмънт
Автор: Anonymous да 2010-03-14 @ 15:55 EET
МОЛЯ НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ ОТ ТЕМАТА! Разбрахме,че ГЕРБ не се отказват от импийчмънт на президента и ще искат да турят и президент гербер,ама тоя път няма да мине!  ЗА  МИНКО ПИТАЙТЕ БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ ТЕ СА ВЕЩИТЕ ПО ТАЗИ ТЕМА, А НЕ В ТОЗИ САЙТ!
ГЕРБ не се отказва от искането за импийчмънт
Автор: Anonymous да 2010-03-14 @ 16:49 EET
ДА НО ТЕЗИ ГЕРБЕРИ  СА СЪЩИТЕ КОИТО  БЯХА бсп  ндсв и сега  герб     и  темата  е точно в това  кой ви управлява  в града   от том идват и другите неуредици
ГЕРБ не се отказва от искането за импийчмънт
Автор: Anonymous да 2010-03-14 @ 16:56 EET

кой е тоя МИНКО  сакатия

ГЕРБ не се отказва от искането за импийчмънт
Автор: Anonymous да 2010-03-14 @ 22:43 EET
Питай в полицията,или направо Цветанов,ние откъде да знаем,не ни занимавайте! Сега важното е Бойко да се откаже от този прословут импийчмънт, за да успокоят духовете и държавата да влезе в нормалното си русло! Стига гавра с търпението на хората!
ГЕРБ не се отказва от искането за импийчмънт
Автор: Anonymous да 2010-03-15 @ 15:55 EET
Г-Н СТАНИШЕВ  защо това правителство да носи отговорност   значи  вие крадохте  тези да връщат  госпожата  Масларова и другите от кое правителство бяха  ако на вас ви дадът едно обрано  лозе  и ви искат  вино  от листата ли ще направите виното  а и  колко години наред все  нови  палати  БОЙКО БОРИСОВ и правителството му ли построиха палатите на доган че и други там подобни  ами  тово правителство започна да ви удря под кръста  и затова нехаете   нищо му няма на правителството  трябва само да се изчисти от недоброжелателите  които се пишат за гербери  и да погледне  реално на всичко  а за да погледне реално  всички дето сте крали да връщате  и всеки гражданин да си плаща данъците  с една дума  вашето и предишни правителства сте виновни  за  създаването на   октопод  а сега да му мислят тия  цялата  система  и схема са ваши  и досега  никой за нищо не ви е докосвал и не ви е търсил отговорност за престъпници престъпления  за  първи път от 20 год  сега  вече  министри  и  държавни служители отиват на съд за престъпления  от  всякакъв характер  а дали ще бъдат осъдени  това  е  въпросът
ГЕРБ не се отказва от искането за импийчмънт
Автор: Anonymous да 2010-03-15 @ 19:58 EET
Н И К О Г А !  Всичко ще си остане , един блян!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди