изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:15 EEST
Данък здраве скара Цветанов и Дянков    
НовиниСОФИЯ. Здравните вноски на чиновниците скараха вицепремиерите. МВР шефът Цветан Цветанов се обяви против идеята на финансовия министър Симеон Дянков държавните служители, в това число и полицаите, да плащат здравните си вноски. "Тепърва ще се води дебат, аз съм напълно против, но ще се съобразя с колективното мнение", каза МВР шефът пред Дарик радио.


През седмицата Дянков обяви, че е възможно чиновниците да си плащат за здраве, както работещите в частния сектор. Идеята на финансовия министър е държавата да осигурява финансите само за пенсионери и деца. Синдикатите се обявиха срещу предложението, защото според тях така ще се намалят заплатите на държавните служители. Премиерът Бойко Борисов също е срещу идеята, тъй като държи на сектора по сигурността, обясниха от ГЕРБ.
Нищо не се е променило в последните няколко дни, за да промени партия ГЕРБ позицията си за импийчмънт на президента, заяви още Цветанов. Така управляващата партия отговори на призива на държавния глава от петък "Диалог между институциите под сатъра на импийчмънта не може да има". Цветанов уточни, че още тази седмица започва събирането на нужните подписи, за да стартира процедурата по отстраняване от длъжност на президента. Причината е разпространената стенограма на разговора между Георги Първанов и вицепремиера Симеон Дянков. Според ГЕРБ действията на президента нарушават конституцията. В основния закон е записано, че никой не може да бъде записван без негово съгласие.

http://paper.standartnews.com

 


Сходни връзки

Данък здраве скара Цветанов и Дянков | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Данък здраве скара Цветанов и Дянков
Автор: Anonymous да 2010-03-14 @ 17:45 EET
Цветанов, Цветанов... Ти го защити, ама то те запука и тебе. Е, халал да ти е! :-))))
Данък здраве скара Цветанов и Дянков
Автор: Anonymous да 2010-03-14 @ 17:56 EET
абе то и в конституцията пише че неможе да се подслушват гражданите  ама  вие  го правите  нали 
Данък здраве скара Цветанов и Дянков
Автор: Anonymous да 2010-03-14 @ 18:00 EET
то несамо че президента нетрябва да записва   ами   и  папараци трябва да ходят след всички гербери  и да ги снимат  къде и с кого се срещат  и най вече из добричките бардаци там са най силни с посещенията си  отколкото да изкарат  хората от кризата като им предоставят  работни места  и помислят за гражданите
Данък здраве скара Цветанов и Дянков
Автор: Anonymous да 2010-03-15 @ 11:26 EET
Та те да не са отишли държавата да оправят , а себе си.Да ни е честито!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди