изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:46 EEST
15 МАРТ - ДЕН НА ЗДРАВНИЯ ИНСПЕКТОР: 18 654 ПРОВЕРКИ ИЗВЪРШИ ПРЕЗ 2009-а РИОКОЗ    
ЗдравеПрофесионалния си празник честват днес здравните инспектори. Те са основното звено в РИОКОЗ, осъществяващо държавната политика за опазване на общественото здраве, каза за НДТ директорът на инспекцията д-р Розалина Брайкова. Тя посочи, че тази цел се постига чрез промоция на здраве, упражняване на ефективен държавен здравен контрол и профилактика на болестите. В РИОКОЗ в Добрич работят 41 здравни инспектори.


   
През изтеклата година в Добричка област са обхванати с регулярен здравен контрол 9 568 обекта с обществено предназначение, извършени са общо 18 654 проверки, съобщи д-р Брайкова. По думите й, друго много важно направление е прилагането на профилактични и противоепидемични мероприятия за поддържане на ефективен епидемиологичен надзор, профилактика и контрол на заразните болести. "Тук мога да посоча огромната работа, която е извършена и във връзка с епидемията от морбили, грипната епидемия" - каза директорът на РИОКОЗ. Не на последно място тя отбеляза разнообразните дейности по профилактика на болестите и промоция на здравето.
През 2009 г. сътрудниците на РИОКОЗ, упражняващи държавен здравен и противоепидемичен контрол, са изготвили и връчили 1 254 предписания за отстраняване на хигиенни неблагополучия и подобряване хигиенното състояние на обектите, сочи още статистиката. Съставени са 298 акта с издадени общо 293 наказателни постановления на обща сума 162 600 лв. През годината са издадени общо 216 заповеди - 55 за спиране на експлоатацията, 35 - за спиране на дейност, 4 - за забрана реализацията на стоки и продукти и 122 заповеди за заличаване на обекти от регистъра на хранителните обекти, основно по искане на стопанисващите обектите. Унищожени са общо 80 кг и 703 единични опаковки храни.
"В своята работа здравните инспектори проявяват изключителен професионализъм, отговорност, компетентност и самоотверженост" - каза д-р Брайкова. Тя им благодари за това и по повод празника им пожелава много здраве, лично щастие и професионални изяви през 2010 г. НДТ
 


Сходни връзки

15 МАРТ - ДЕН НА ЗДРАВНИЯ ИНСПЕКТОР: 18 654 ПРОВЕРКИ ИЗВЪРШИ ПРЕЗ 2009-а РИОКОЗ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди