изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:16 EEST
В ДОБРИЧ ТРЪГВА ДЕЛО СРЕЩУ ОЩЕ ЕДИН БИВШ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ    
Новини На 17.03.2010 г. Районен съд – Добрич, ще заседава по наказателно дело срещу Динчер  Хаджиев, Радой Радоев, Пламен Ташев и Стамен Радев за съставяне на официални документи, в които са удостоверени неверни обстоятелства.

Срещу 37-годишния Динчер Хаджиев от Добрич е повдигнато обвинение от Районна прокуратура – Добрич, за това, че през периода от 16.10.2003 г. до 05.12.2003 г. в Добрич, при условията на продължавано престъпление като длъжностно лице – експерт в Областна дирекция на Държавен фонд „Земеделие” гр. Добрич, в кръга на службата си, в съучастие с други лица като извършител, е съставил официални документи – десет констативни протоколи за извършени огледи на базата и земите на кредитополучатели, в които е удостоверил неверни обстоятелства – че е извършен оглед и са констатирани подготвени площи за засяване с хлебна пшеница – реколта 2004 г., с цел да бъдат използвани документите като доказателства за тези обстоятелства.

60-годишният Радой Радов от Добрич обвинен от Районната прокуратура, за това че на 27.11.2003 г. в Добрич, в съучастие с длъжностното лице Динчер Хаджиев - експерт в Областна дирекция на Държавен фонд „Земеделие” гр. Добрич, в кръга на службата му, като помагач е съставил официален документ – констативен протокол за извършени огледи на базата и земите на кредитоискател, в който е удостоверил неверни обстоятелства – че е извършен оглед и са констатирани подготвени площи за засяване с хлебна пшеница реколта 2004 г., с цел да бъде използван документът като доказателство за тия обстоятелства.

Срещу Пламен Ив. Ташев - на 37 години, е повдигнато обвинение за това, че през периода от 16.10.2003 г. до 05.12.2003 г. в Добрич, при условията на продължавано престъпление, в съучастие с длъжностно лице Динчер Хаджиев - експерт в Областна дирекция на Държавен фонд „Земеделие” гр. Добрич, в кръга на службата му, като помагач е съставил официални документи – седем констативни протоколи за извършени огледи на базата и земите на кредитоискатели, в които е удостоверил неверни обстоятелства – че е извършен оглед и са констатирани подготвени площи за засяване с хлебна пшеница реколта 2004 г., с цел да  бъдат използвани документите като доказателства за тия обстоятелства.

На 34-годишния Стамен М. Радев е предявено обвинение за това, че на 16.10.2003 г. и на 31.10.2003 г. в Добрич, при условията на продължавано престъпление, в съучастие с длъжностно лице Динчер Хаджиев - експерт в Областна дирекция на Държавен фонд „Земеделие” гр. Добрич, в кръга на службата му, като помагач е съставил официални документи – два констативни протокола за извършени огледи на базата и земите на кредитоискатели, в които е удостоверил неверни обстоятелства – че е извършен оглед и са констатирани подготвени площи за засяване с хлебна пшеница реколта 2004 г., с цел да бъдат използвани документите като доказателства за тези обстоятелства.

Според обвинителния акт Динчер Хаджиев е бил назначен с трудов договор от 14.05.2003 г. на длъжността „експерт” в Областната дирекция гр. Добрич на Държавен фонд „Земеделие”. На 23.03.2004 г. той е бил преназначен на длъжността „директор”. Той не е подписвал длъжностна характеристика за длъжността „експерт”.

Подсъдимият Радой Радоев е заемал длъжността „главен експерт” във ведомството. Пламен Т. е бил началник на Общинската служба „Земеделие и гори” гр. Балчик, а Стамен Р. – началник на Общинската служба „Земеделие и гори” с. Крушари.

През 2003 г. Държавен фонд „Земеделие” открил целева финансова линия, включваща кредит и субсидия за закупуване на изкуствен тор за подпомагане на земеделските производители на пшеница – реколта 2004 г. Тя била предназначена за земеделски производители, регистрирани в съответната Областна дирекция „Земеделие и гори” и отговарящи на определени условия. Един от необходимите документи бил констативен протокол за извършен оглед на базата и земите на кредитоискателя.

Разследването е установило, че четирима от призованите посочените кредитоискатели, не са били регистрирани като земеделски производители и не са кандидатствали. Други петима се регистрирали като земеделски производители по молба на В. Ст. Ст., с цел той да получи средствата от целевата финансова линия за закупуване на изкуствен тор. Част от тях упълномощили въпросното лице, а други сами извършили необходимите действия. Огледи на базите на деветимата кредитоискатели не били направени, но подсъдимият съставил констативни протоколи и в качеството си на експерт в Областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие”, удостоверил обратното. В документите било посочено, че огледите са извършени в присъствие на служители на съответните общински служби и на областната служба „Земеделие и гори”. На всички протоколи подпис за „експерт/директор на ОД Добрич” положил обвиняемият.

Подсъдимият Радой Радоев фигурирал като присъствал в един протокол. Пламен Ташев бил посочен като присъствал в седем протокола, а Стамен М. Радев – в два. Последният удостоверил с подписа си невярното обстоятелство. Върху подписа му бил поставен печат на Общинската служба „земеделие и гори” с. Крушари.

Констативните протоколи не били подписани от самите кредитоискатели, а от неустановени от разследването лица. Те и други неистински документи послужили за окомплектоване на досиетата на кредитоискателите.

Държавното обвинение посочва, че Динчер Хаджиев е действал като извършител, доколкото е бил длъжностно лице и деянието е било извършено от него в кръга на службата му. Другите трима се явяват негови помагачи, тъй като макар и длъжностни лица, не са имали задължение в кръга на службата си да отразяват обстоятелства в констативните протоколи, но обективно и виновно са допринесли за осъществяване на лъжливото документиране.

Динчер М. Х. има висше образование, безработен е, женен, неосъждан.

Радой В. Р. има висше образование, работи, женен е, неосъждан.

Пламен Т. има висше образование, работи, не е женен, неосъждан е.

Стамен М. Р. има висше образование, работи, женен е, не е осъждан.

 

15.03.2010 г.                                            Пресслужба Добрички районен съд         

БИВШИЯТ ГУБЕРНАТОР НА ДОБРИЧ ОСТАВА ЗАД РЕШЕТКИТЕ  

 


Сходни връзки

В ДОБРИЧ ТРЪГВА ДЕЛО СРЕЩУ ОЩЕ ЕДИН БИВШ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
В ДОБРИЧ ТРЪГВА ДЕЛО СРЕЩУ ОЩЕ ЕДИН БИВШ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ
Автор: Anonymous да 2010-03-15 @ 14:35 EET

само срещу тези ли  другите  сегашните  къде ги оставяте  те да не са по хубави  от тия  проверете спекулации и с общинска земя  всичките  висшестоящи са за проверка  а като тръгнете  по пътечката ще откриете  и други  престъпления  крайно  време  е  правосъдието да поработи наистина истински без корупционни сделки 

В ДОБРИЧ ТРЪГВА ДЕЛО СРЕЩУ ОЩЕ ЕДИН БИВШ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ
Автор: Anonymous да 2010-03-15 @ 16:03 EET
писнани от апаши  и стражари  големи игри   вижте  ние съдебните органи колко сме справедливи спрямо вас обществото  да бе да  хващате ама все който ви пречи и пречи на истинските да си вършат далаверите   че вие ако трябва наистина да хващате  градът ще се опразни бе хора !
В ДОБРИЧ ТРЪГВА ДЕЛО СРЕЩУ ОЩЕ ЕДИН БИВШ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ
Автор: Anonymous да 2010-03-15 @ 16:13 EET
Динчер в дранголника!
В ДОБРИЧ ТРЪГВА ДЕЛО СРЕЩУ ОЩЕ ЕДИН БИВШ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ
Автор: Anonymous да 2010-03-15 @ 16:15 EET
не само той всички са за дрънголника
В ДОБРИЧ ТРЪГВА ДЕЛО СРЕЩУ ОЩЕ ЕДИН БИВШ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ
Автор: Anonymous да 2012-11-21 @ 09:49 EET
И Ердинч и оная юристката Велина дето не си намери един голям и да седне не него,ами само ги сменя като носни кърпички!!!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди