изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:54 EEST
ПРОВЕДЕ СЕ ДЕН НА ЧУЖДЕСТРАННИТЕ СТУДЕНТИ    
ОбразованиеИнициативата се състоя във Висше училище Международен колеж в Добрич


Ден на чуждестранните студенти проведоха за първи път младите хора от Висше училище Международен колеж в Добрич. В учебното заведение се обучават студенти от над десет държави, припомниха от колежа. В петък те представиха интересни факти и традиции от своите родни места - от Великобритания до Китай и от Литва до Нигерия. "Започвайте да ставате големи, а не чакайте да пораснете, за да започнете!" - посъветва колегите си китайската студентка Мери Лу. Джонатан Крос "разходи" присъстващите из родния си град Чиллтънхам във Великобритания, където се провеждат многобройните местни фестивали. Студентите видяха и чуха дума на уелски език, състояща се от 51 букви. Румънецът Адриан от своя страна показа великолепни места от родината си, а германката Надин разказа как градчето й Велтен до Берлин привлича туристи от близо и далеч.
Студентите от Турция представиха Истанбул като културна столица на Европа, озвучавана от хита "Шакъдъм" на Таркан. Патрисия от Полша пък показа как се забавляват младите на партита в нейната страна. Елизавета и Андрей от Русия разкриха за няколко минути необятността на своята родина, както и на руската душа. Студентът Форчън от Нигерия представи атрактивни племена, носии и храни от родната си Африка, а колегите му Катя и Ренатас очароваха аудиторията с гледки от Литва. Всички те завършваха представянето си с изречение на родния си език, гласящо "Моята страна е една от десетте страни, представена във Висше училище Международен колеж в град Добрич", за да демонстрират езиковото богатство, събрано на едно място.
Пълна аудитория с български студенти и гости почете събитието, придружено с традиционни български храни и напитки, приготвени отново от студентите в ресторанта на Кулинарната академия. Всички получиха за спомен от презентаторите и флагове на техните родни държави.
 


Сходни връзки

ПРОВЕДЕ СЕ ДЕН НА ЧУЖДЕСТРАННИТЕ СТУДЕНТИ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПРОВЕДЕ СЕ ДЕН НА ЧУЖДЕСТРАННИТЕ СТУДЕНТИ
Автор: Anonymous да 2010-03-15 @ 21:13 EET
Чудесна инициатива! Браво на децата!Нека студентите да помислят  и обикновените граждани на Добрич да с евключват .

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди