изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:08 EET
Година и половина условно наказание получиха двама мъже, посегнали на електрическа инсталация в къща    
Ред и сигурностНаказание от 1 година условно „лишаване от свобода”  с 3 години изпитателен срок постанови Районен съд – Добрич, за 24-годишният Симеон Хр. С. от с. Енево, община Добричка. 26-годишният Левент С. С. от с. Победа, община Добричка получи наказание от 1 година и 6 месеца условно „лишаване от свобода” с 3 години изпитателен срок.

 

Съдебният състав ги призна за виновни, че в съучастие, Симеон С. като извършител, а Левент С. като помагач, и като използвали техническо средство – нож, се опитали да отнемат 33 лв. от владението на жител на селото,и противозаконно повредили вътрешна мазилка на къща и унищожили 14 броя електрически контакти, като стойността на повредата и унищоженото е 340 лв.

Престъплението е извършено на 12.02.2007 г. Симеон С. и Левент С. знаели, че въпросната къща е необитаема, тъй като собственикът й живеел постоянно в  Турция, и решили да откраднат нещо от вътре. През отвора в стената видели, че кабелите на електрическата инсталация на къщата са си на мястото. Левент С. останал на двора да пази, а Симеон С. влязъл вътре. С намерен в двора нож, той започнал да кърти вътрешната мазилка по трасетата на кабелите във всички стаи и ги изваждал. Контактите и ключовете за осветление, които били свързани с кабелите чупел с дърво, тъй като те не им трябвали.

Нахлуването в чуждата къща било забелязано от пастир. Той попитал Левент С. какво прави в двора, а после видял Симеон С. да кърти електрическата инсталация, да вади кабелите и да ги поставя в чували.. Свидетелят съобщил за случилото се на кмета на селото, който извикал полиция. Пострадалият бил информиран по телефона от друг родственик.

Симеон С. е на 24 години, неграмотен е, неженен, безработен, неосъждан.

Левент С. е на 26 години, има основно образование, работи като строител, живее на съпружески начала, неосъждан е.

Присъдата на Районен съд – Добрич, подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Добрич.

 

15.03.2010 г.                                   Пресслужба Добрички районен съд   

 


Сходни връзки

Година и половина условно наказание получиха двама мъже, посегнали на електрическа инсталация в къща | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди