изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:18 EEST
НА 1 АПРИЛ УДРЯТ БРАДВА НА ПУШАЧИТЕ    
Икономика Малко повече от десет дни делят пушачите от 1 април, когато се предвижда всички цигари на българския пазар да поскъпнат. Фактът, че българските марки цигари ще отбележат значителен скок в цената и ще се доближат до вносните, накара много хора да заложат на своевременното запасяване с папироси на старите цени. Процесът започна още от януари, веднага след идването на новата година. Върлите пушачи предвидливо започнаха да складират стекове с цигари от по-рано, докато има налични количества на пазара.

Тези, които изчакаха последния момент или просто не се бяха усетили, вече съжаляват, защото в магазините още от месец едва се намират цигари на старите цени. 
София БТ и Благоевград БТ първи повишиха цените на своите марки (сред които Виктори, ММ, Ева и др.), още в началото на февруари, поради изчерпани количества на старите бандероли.
От българските компании единствено пловдивската King’s Tobacco потвърди, че в търговската мрежа все още има налични количества от тяхната мъжка марка KING на 2.80 лв. Факт е, че през 2009 г. тя стана най-търсената цигара сред мъжете пушачи, поради което търговците на едро и дребно предвидливо са се презапасили със солидни количества, за да отговорят на търсенето. Поради тази причина феновете на папиросите днес обикалят магазините в страната и търсят марката на старата й цена от 28 лв. за стек от 10 бр. Цената е почти двойно по-ниско от новите цени на конкурентни марки.
За разлика от родните цигари, вносните отдавна поскъпнаха. Карелия, JTI и Бритиш Американ Табако предприеха тази стъпка още в началото на 2010 г. Скоро няма да има оригинални цигари под 4.50 лв., която цена е изключително висока за стандарта на обществото ни. При двама пушачи в семейството подобно увеличение води до сериозни разходи, които точно в този момент никое средностатистическо домакинство не може да си позволи.  http://19min.bg

Спират някои марки цигари заради далавери?

2010 - НОВА ГОДИНА, НОВИ ЦЕНИ, НОВИ ДАНЪЦИ

Цигарите и хазартът с по-висок акциз, етиловият алкохол и бирата се спасиха

Скъпи цигари и по-високи данъци върху имотите през 2010 г.

Вдигат акциза само на цигарите

 


Сходни връзки

НА 1 АПРИЛ УДРЯТ БРАДВА НА ПУШАЧИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди