изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:53 EEST
ПРИ ЛИХВА ОТ 5,78 % ОБЩИНАТА Е ГОТОВА ДА ПОЛУЧИ 10 МИЛИОНА ЛЕВА ЗАЕМ    
НовиниСлед десет дни общината в Добрич ще може да подпише договора с избраната банка за финансиране на общинския дълг в рамките на десет милиона лева, стана ясно вчера.


Срокът започва да тече след като банките, участвали в организираната от кметството процедура, получат уведомление за резултатите. НДТ научи, че комисията по избора е класирала на първо място банката, предложила най-нисък лихвен процент. Припомняме, че при отварянето на ценовите оферти на банките, стана ясно, че "Гражданско дружество банково обединение за Добрич" между "СИБАНК"АД и "Българска банка за развитие"АД предлага лихвен процент за редовния дълг в размер на 5,9 %.
Следващата банка, която кандидатства за финансиране на общинския дълг - търговска банка "Инвестбанк"АД е оформила ценова оферта с лихвен процент от 7 %.
ОББ - АД предлага на Община Добрич цена на лихвения процент от 6, 5 %. Последното постъпило предложение е на Общинска банка - АД и е за лихвен процент от 5,78 %.
За сравнение кметът Детелина Николова посочи, че другите общини, които в момента ползват заеми, са ги получили при лихвен процент от 8-8,5 процента.
 


Сходни връзки

ПРИ ЛИХВА ОТ 5,78 % ОБЩИНАТА Е ГОТОВА ДА ПОЛУЧИ 10 МИЛИОНА ЛЕВА ЗАЕМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди