изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:37 EET
СЛЕДВАЩАТА КАМПАНИЯ „ЖЪЛТИ СТОТИНКИ” ЩЕ Е ЗА БОЛНИЦАТА В ДОБРИЧ    
Новини
Целта на благотворителната акция „Жълти стотинки – деца помагат на деца” през 2010 г. е да се подпомогне Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, съобщи вчера кметът на Добрич Детелина Николова.

Акцията ще се проведе за трета поредна година. Набраните през 2009 г. средства бяха дарени в началото на тази година на II САГБАЛ „Шейново". Чекът на стойност 5300 лв, бе връчен от Надежда Минчева- една от многото деца събирали жълти стотинки през цялата година. Тази година жълти стотинки ще се събират за отделението „Новородени” към МБАЛ- Добрич. То разполага с 27 легла, от които 5 за интензивна терапия. Годишно през отделението преминават над 1400-1500 новородени, като 12 % от тях са недоносени.Средствата, които националната кампания ще събере, ще се дарят за закупуване на монитори с кислородна сатурация за недоносените бебета – за прецизно, неинвазивно, проследяване на кислорода в кръвта по време на престоя им в интензивния сектор за предотвратяване на увреждания.
Инициативата „Жълти стотинки – деца помагат на деца” е насочена към децата – като участници в нея, а също и като ползватели. Тя цели да приучи децата от малки на благотворителност. При нея се събират жълти стотинки – 1,2 и 5 стотинки.
Тазгодишната кампания ще бъде обявена на Благовещение като общината в Добрич ще съдейства при организацията й, каза кметът Детелина Николова.
 


Сходни връзки

СЛЕДВАЩАТА КАМПАНИЯ „ЖЪЛТИ СТОТИНКИ” ЩЕ Е ЗА БОЛНИЦАТА В ДОБРИЧ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
СЛЕДВАЩАТА КАМПАНИЯ „ЖЪЛТИ СТОТИНКИ” ЩЕ Е ЗА БОЛНИЦАТА В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2010-03-16 @ 15:43 EET
кои деца  циганетата ли защото тези  сегашните  остаряват вече!
СЛЕДВАЩАТА КАМПАНИЯ „ЖЪЛТИ СТОТИНКИ” ЩЕ Е ЗА БОЛНИЦАТА В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2010-03-16 @ 16:11 EET
демек да са наясно  че благотворителността  е доброволен рекет както и с есемесите  за благотворителни кампании  и въпреки всичко хората пак помагат  кой с каквото може само те дето не помогнат на хората   да  излязат от блатото   в  което са затънали !

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди