изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:25 EET
Общински болници протестират в Деня на здравния работник    
Здраве Решение за национален протест на 7 април, деня на лекаря, са взели на среща вчера в Елена директори на общински и частни болници.

За основен мотив на това решение те посочват проблемите в българското здравеопазване. В обръщение до гражданите, разпратено до медиите, се казва: „Наложиха ни незаконни изисквания да назначаваме ненужен персонал с една единствена цел - болниците, намиращи се най-близо до вас да бъдат закрити. Задължиха ни да приемем незаконно определени делегирани бюджети. Системно не плащат парите, които честно сме изработили, съгласно всички условия и изисквания на здравните власти. Вие сте свидетели, че опитахме всички средства, за да покажем на правителството, че греши. Подписка с над 130 000 подписа под нашите справедливи искания беше внесена в Министерският съвет. Сезирахме Комисията за защита на конкуренцията и Европейската комисия за нечестните условия на конкуренция", се казва в съобщението.

Вместо разбиране и диалог обаче лекарите получили поредната порция лъжливи обещания. До днес болниците не са получили и една стотинка от това, което са изработили още през януари. Премиерът и финансовият министър Симеон Дянков обещаха парите да бъдат изплатени до 10-ти март. Затова лекарите, сестрите и другият персонал в нашите болници вече трети месец не получават своите трудови възнаграждения. Болниците трупат задължения към доставчиците на лекарства и консумативи, към електро- и топло-разпределителни дружества. Работещите не могат да изхранват семействата си и на свой ред трупат дългове. Въпреки това продължаваме да работим и да оказваме медицинска помощ на хилядите, потърсили я при нас, се казва още в обръщението.

„Това, което не разбираме и отказваме да приемем е арогантното и злобно отношение към нас лекарите, медицинските сестри, акушерките и всички работещи в болниците. Непрекъснатите заплахи, че ще бъдат извършвани проверки денем и нощем и поставянето им като условие за заплащане на труда ни не са нищо друго, освен неумело прикритие на истинските причини да не ни бъде платено. Това е една срамна кампания, целяща да ни изкара престъпници в вашите очи. Мръсна кампания, която освен това се стреми да противопостави лекарите по между им, лекарите срещу другите специалисти, лекарите срещу техните пациенти, за да могат по-лесно да се разправят с нас", завършва обръщението.  www.bnews.bg

 


Сходни връзки

Общински болници протестират в Деня на здравния работник | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди