изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 08:20 EEST
НА 14 ПУНКТА СЛЕДЯТ МИГРАЦИЯТА НА ПТИЦИТЕ    
ЕкологияВ края на първата десетдневка на март стартира поредното изследване на миграцията на прелетните птици от членовете на Българското дружество за защита на птиците /БДЗП/.

Това заяви за НДТ Ивайло Иванов - координатор от дружеството. Наблюдението се извършва от 14 екипа на дружеството. Той добави, че вече масово се наблюдава идването на щъркелите в страната, което може да продължи 20-ина дни. Иванов поясни, че студеното време в периода 8-11 март е задържал големи количества птици на територията на Европейска Турция и Гърция и затова сега прелета на щъркели е масов. На наша територия са вече и първите градски лястовици, добави Иванов.
За НДТ координаторът от дружеството заяви, че тази зима в североизточната част на страната - в полетата на Добруджа, е имало по-голяма бройка обикновени мишелови. Тези птици не зимуват в Африка и живеят на границата на студения фронт, но заради падналите температури и снеговалежи в дружеството са получили доста сигнали за загинали мишелови от глад.
 


Сходни връзки

НА 14 ПУНКТА СЛЕДЯТ МИГРАЦИЯТА НА ПТИЦИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди