изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:34 EEST
Маджо в съда по делото Маргините    
Ред и сигурност

Изненадващо, в Софийски градски съд се появи Младен Михалев - Маджо, дошъл за заседанието по делото срещу Маргините. Една от знаковите фигури на подземния свят и съосновател на СИК, Маджо бе с 5-6 души охрана, но видимо спокоен той заяви, че се чувства в безопасност в България.



Попитан дали МВР го пази, той отговори: „Дали МВР ме пази? МВР трябва да пази всички граждани, и Вас включително. Това са им задълженията", подчерта Маджо.

„Познавам господин Маринов доста добре. Били сме съученици, имали сме общ бизнес", заяви живеещият в Швейцария Младен Михалев - Маджо пред съда.
Той обясни, че после пътищата им се разделили, и преди около 7-8 години всеки поел по своя път.

По думите на Маджо двамата останали в добри приятелски отношения, като според него и сега чувствата между двамата били същите.

Маджо обясни още, че е виждал ген. Любен Гоцев, тъй като имали съседни офиси. Отношенията си към генерала той определи като „нормални човешки отношения като към един възрастен човек".

Попитан познава ли Никола Дамянов и Иван Тодоров - Доктора (другите двама, които според обвинението били цел за убийство от групата на Маргините) Маджо коментира, че е възможно и да ги познава, но не помни, тъй като от 7-8 години не живее в България.

Младен Михалев каза, че не знае с какво са се занимавали Иван Тодоров - Доктора и Никола Дамянов.

Маджо бе категоричен, че с Маргина не са имали конкурентни бизнес отношения, както и че не е търсил Любен Гоцев за консултации.
Общата фирма с Големия Мрагин се е казвала „Интергруп", като те имали дялове, но тази фирма не е била с конкретна търговска дейност.

„Само юридически бяхме свързани, само тази фирма ни свързваше", заяви пред съда Младен Михалев.
По информация на news.bg. фирмата все още съществува , но е трансформирана и под друго име.

Припомняме, в момента съдът гледа обвинението срещу Красимир и Николай  Маринови по обвинението за организирана престъпна група с цел поръчкови убийства. Сред имената на целите на групата е и генерал Любен Гоцев, който не отрича, че се познава с Маджо.

Една от спряганите версии, непотвърдена официално е, че именно заради влиянието на генерала върха Младен Михалев, Гоцев е бил нарочен от Маргините за отстраняване.

Младен Михалев - Маджо от години живее в Швейцария, като за това изтъква страха си от евентуално покушение.
При предишното явяване на Маджо в съда МВР блокира с мерките за сигурност центъра на София.

След заседанието и попитан струвало ли си е чакането, градският прокурор Николай Кокинов отговори: „Не мисля." Като цяло той остана недоволен от разпита на Маджо.
Прокурорът посочи още, че не е държал на разпита на Младен Михалев и припомни, че на предходното заседание е казал, че ако Маджо днес не се яви, ще поиска да бъде заличен като свидетел.

По-рано Софийски градски съд даде ход на делото, въпреки искането на адвоката на един от подсъдимите, Бисер Илиев, адвокат Траянова. Тя поиска първо проверка на всички съдебни заседатели, включително и на резервния заседател, за това дали са или са били служители на МВР.

Адвокат Траянова използва за аргумент отлагането на делото "Николов - Стойков" като „спасителна сламка".

Траянова поиска справка от председателя на СГС. Тя настоява да бъде изпратено питане и до вътрешния министър Цветан Цветанов, който да каже дали някой от заседателите е имал взаимоотношение със силовото ведомство.

Градският прокурор Николай Кокинов коментира, че не се съмнява в почтеността на съда, но съставът сам трябва да прецени дали има нарушение.

По време на заседанието стана ясно, че друг от подсъдимите, Иво Карагеоргиев, е изпратил жалба до президента, главния прокурор и председателя на Народното събрание за това, че са му нарушени човешките права.
Припомняме, твърденията на Карагеоргиев са, че той страда от тежко сърдечно заболяване и не може да участва в процеса.

http://news.ibox.bg

 


Сходни връзки

Маджо в съда по делото Маргините | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди