изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:00 EEST
ЕРДИНЧ ХАДЖИЕВ ОСТАВА ЗАД РЕШЕТКИТЕ    
Ред и сигурностБившият областен управител на Добрич д-р Едринч Хаджиев и бившият директор на Дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост” Пламен Ганев, обвинени в престъпления по служба, ще продължат да пребивават в ареста.

Варненският апелативен съд потвърди определенията на Окръжния съд в Добрич от началото на март тази година, с което е била определена първоначалната им мярка за неотклонение „задържане под стража”

                Пресслужбата на съда уточнява, че към първоначално повдигнатите 7 обвинения да престъпления по служба, 48 годишният Хаджиев и 35 годишният Ганев са привлечени като обвиняеми и за нови престъпни деяния. Така от 12 март тази година двамата се разследват за  извършването на 23 сделки с имоти – държавна собственост, с които са били причинени щети на държавата за повече от 450 000 лева.  Разследването е започнало през юли миналата година, а в началото на януари тази година е образувано досъдебното производство.  Според обвинението Хаджиев и Ганев като длъжностни лица са използвали служебното си положение, за да набавят за себе си и за свои близки облага. Част от разследваните сделки са свързани продажба на имоти на ПК „Приморец” чрез тръжна процедура, проведена през май 2009, когато Ердинч Хаджиев е бил Областен управител, а Пламен Ганев е бил директор на Дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост”. Продадени прилежащи площи към сгради на Земеделска кооперация „Приморец” в с. Тюленово, община Шабла, които не са били заплатени от купувачите. Нанесената на държавата вреда само за тази сделка възлиза на 116 334 лв.

                Според представителя на апелативна прокуратура престъпните сделки са извършвани в продължителен период от време и то от чиновници, облечени във власт. Вместо да пазят интересите на държавата, те са позволили да се облагодетелстват техни роднини и близки.

                Въззивната апелативна инстанция днес сподели изводите на Добричкия окръжен съд, според които събраните в хода на досъдебното производство материали и доказателства обосновават предположението, че Ердинч Хаджиев и Пламен Ганев са съпричастни към престъпленията, за които се разследват. Въззивният съд не прие възраженията на адвокатите на двамата обвиняеми, че първоначалното обвинение е изменено. Съдът уточни, че в хода на досъдебното производство разследващите могат да изменят обвиненията. Необосновани са и доводите на адвоката на  д-р Ердинч Хаджиев, според който близо 1300 пациенти от 5 села, обслужвани от него ще останат без лекарска помощ. Според съда в компетентността на държавата е да реши проблема с отсъствието на практикуващ лекар в посочения район.

                И тази съдебна инстанция преценява, че престъпните деяния, за които се разследват двамата са тежки, умишлени престъпления, за които законът предвижда наказание от 3 до 10 години лишаване от свобода, глоба от 3 до 5 хил. лв. и лишаване от права. Апелативният съд споделя изводите на първата съдебна инстанция, че събраните в хода на разследването доказателствата водят до извода, че както Хаджиев, така и Ганев биха могли да се укрият или да въздейства върху свидетелите по досъдебното производство.

                Определенията на Варненския апелативен съд, с които бяха потвърдени най-тежките мерки за процесуална принуда спрямо бившия областен управител на Добрич д-р Едринч Хаджиев и бившия директор на Дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост” Пламен Ганев не подлежат на обжалване.

 

                16.03.2010 година                        Пресслужба Апелативен съд Варна

 


Сходни връзки

ЕРДИНЧ ХАДЖИЕВ ОСТАВА ЗАД РЕШЕТКИТЕ | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЕРДИНЧ ХАДЖИЕВ ОСТАВА ЗАД РЕШЕТКИТЕ
Автор: Anonymous да 2010-03-17 @ 09:52 EET
Пламенчо търся изгодно да закупя джип BMW за 2 500 лв. разбрах че си заклет фен на тази марка ако нямаш нищо против би ли ми продал твоя  и без това през следващите   3-5 години  няма да ти е необходим!!!
ЕРДИНЧ ХАДЖИЕВ ОСТАВА ЗАД РЕШЕТКИТЕ
Автор: Anonymous да 2010-03-17 @ 14:00 EET
Мисля да се въздържа от предложената оферта! Така ли иначе мисля да покарам лятото из чужбина! С уважение: П.Ганев
ЕРДИНЧ ХАДЖИЕВ ОСТАВА ЗАД РЕШЕТКИТЕ
Автор: Anonymous да 2010-03-17 @ 14:15 EET

що не си ги премерите по телевизията ?

ЕРДИНЧ ХАДЖИЕВ ОСТАВА ЗАД РЕШЕТКИТЕ
Автор: Anonymous да 2010-03-17 @ 14:29 EET
ами другите  чиновници  които  също  са облечени  във  власт   тях  кога  няма  време   всяка  минута  е ценна  а всяка минута  на българския  народ  струва  пари  !
ЕРДИНЧ ХАДЖИЕВ ОСТАВА ЗАД РЕШЕТКИТЕ
Автор: Anonymous да 2010-03-17 @ 21:27 EET
Определенията на апелативните магистрати във Варна, с които Ердинч Хаджиев и Пламен Ганев бяха оставени в ареста, са окончателни

ХА-ХА-ХАХУА-ХУА -АААААААААА ХАХАХАХА

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.28 секунди