изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:01 EEST
Протест пред Народното събрание: „Яжте зеленчуци, докато не са започнали те да ви ядат!"    
Екология Под възгласи „не на ГМО" граждански организации, заедно с представители и привърженици на ВМРО, посрещаха депутатите пред парламента. Бяха издигнати и протестни плакати срещу ГМО, а на депутатите бяха раздавани краставици и домати. Акцията е под надслов „Яжте зеленчуци, докато не са започнали те да ви ядат!".

Според протестиращите последните текстове в закона за ГМО не защитават страната и представляват голяма опасност за навлизането на ГМО в българското селско стопанство и на пазара у нас.

Чрез плакатите си протестиращите напомняха за обещанието на Бойко Борисов ГМО да останат само в лабораториите. Текстовете в законопроекта обаче според тях не гарантират това.

Твърденията на управляващите, че има европейски натиск България да разреши ГМО, са голяма лъжа, изтъкна екозащитникът Петко Ковачев.

Той припомни на властимащите, че Лениновият принцип, че всяка чистачка може да управлява държавата, „дори в България не работи".

Припомняме, днес се очаква депутатите да приемат на второ четене закона, след като преди дни в екокомисията бе наложена забрана за отглеждане на генно-модифицирани организми, включително и за научни опити.

Според екозащитниците обаче новите текстове не предотвратяват отглеждането на ГМО в България, тъй като дават възможност да се отглеждат хибридите, разрешени в ЕС. http://news.ibox.bg

 


Сходни връзки

Протест пред Народното събрание: „Яжте зеленчуци, докато не са започнали те да ви ядат!" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди