изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 00:01 EEST
Каварна срещу Ню Йорк в битка за полумаратон    
СпортСъветът на Международната федерация по лека атлетика обяви днес, че единствено кандидатурите на Каварна и Ню Йорк остават в битката за домакинство на световното по полумаратон през 2012 година.

Решението е взето по време на първия Съвет на ИААФ, проведен непосредствено след 13-ото световно първенство по лека атлетика в зала в Доха (12-14 март).
Домакинът на шампионата на планетата по полумаратон през 2012 година ще бъде обявен по време на Съвета на ИААФ през август в Киев или на следващото заседание през ноември в Монако.
"Това че ще се състезаваме с Ню Йорк може само да ни амбицира, коментира добрата новина президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов. – Със сигурност ние ще се подготвим по най-добрия начин. На пръв поглед контрастът между двете кандидатури е голям. Не е тайна обаче, че България се слави като един от най-добрите организатори на състезания по лека атлетика в Европа. Този факт, съчетан и с отличните условия, които Каварна предлага считам, че ни прави конкурентоспособен на Ню Йорк. Този голям пробив е ярък пример за отличното взаимодействие между държавата, местната власт и федерацията по лека атлетика".
"Допускането на Каварна до финалната надпревара за домакинство на световното по полумаратон заедно с Ню Йорк е голямо признание за нашия град за развитието на маратонските бягания в света, коментира решението на ИААФ кметът на община Каварна Цонко Цонев. – За нас отговорността за провеждането на маратона в Каварна през май става още по-голяма, защото трябва да докажем на цял свят, че може да сме добри домакини и да организираме състезания от висок ранг и то изцяло по изискванията на ИААФ”. www.standartnews.com
 


Сходни връзки

Каварна срещу Ню Йорк в битка за полумаратон | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди