изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:39 EEST
КАВАРНА СПОРИ С НЮ ЙОРК ЗА ДОМАКИНСТВО НА СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО    
Спорт"Амбицирани сме тази година да докажем, че можем да посрещнем състезатели от цял свят по полумаратон" - категоричен е кметът Цонко Цонев


Вчера официално съветът на Международната федерация по лека атлетика обяви, че единствено кандидатурите на Каварна и Ню Йорк остават в битката за домакинство на световното по полумаратон през 2012 година, съобщи standartnews.com. Решението е взето по време на първия Съвет на ИААФ, проведен непосредствено след 13-ото световно първенство по лека атлетика в зала в Доха (12-14 март), където българската лекоатлетка Ваня Стамболова спечели бронзово отличие на 400 м.
Домакинът на шампионата на планетата по полумаратон през 2012 година ще бъде обявен по време на Съвета на ИААФ през август в Киев или на следващото заседание през ноември в Монако. Президентът на Бълъграската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов след обявяване на новината е заявил, че това, че ще се състезаваме с Ню Йорк за домакинството, може само да амбицира федерацията. Карамаринов изтъква, че въпреки големия контраст на пръв поглед, България има славата на един от най-добрите организатори на състезания по лека атлетика в Европа. Той смята, че този факт, както и отличните условия, които предлага Каварна, правят страната ни достоен конкурент на Ню Йорк.
Кметът на морската рок-столица Каварна, която е на път да се превърне и в спортна столица, Цонко Цонев заяви за НДТ "Фактът, че останахме на финала срещу Ню Йорк е голямо признание за работата, която сме свършили дотук. В тази връзка миналата седмица имах среща със спортния министър Свилен Нейков, който заяви логистичната си подкрепа за кандидатурата на федерацията, като точно нашето трасе бъде домакин на следващото световно. Тази година световното ще се проведе в Китай. Очаква се именно в Китай или след приключването на световното там да бъде обявен домакинът на следващото първенство. Естествено, конкуренцията с Ню Йорк ни амбицира изключително много да покажем на настоящото национално първенство по полумаратон, на което сме домакини на 8 май заедно с лекоатлетическата федерация, че можем да бъдем домакини на световния спортен форум". Не на последно място Цонев подчерта, че трасето в Каварна е официално сертифицирано от световната федерация за провеждане на състезания по полумаратон и маратон и е единственото в региона.
 


Сходни връзки

КАВАРНА СПОРИ С НЮ ЙОРК ЗА ДОМАКИНСТВО НА СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди